Annonse

Dette er varseltegn på at blodsukkeret ditt er alt for høyt! Har du noen av disse symptomene?

Av

Det folk flest ikke vet er at høyt blodsukker kan forårsake alvorlig skade. Enten du er diabetiker eller ikke, kan høyt blodsukker forårsake skade på dine nerver, organer og blodårer. Det kan oppstå store helseproblemer når blodsukkeret ikke går ned.
For å holde kroppen din sunn og blodsukkernivået nede, hold øye med følgende tegn på om du har høyt blodsukker.

Kronisk tretthet
Du kan tenke at å ha høyt blodsukker betyr at du har mye energi. Det er totalt motsatt av det som kan skje. Når du har høyt blodsukker, urinerer du mer og blir tørst fordi nyrene ikke kan absorbere glukosen og skape energi. Uten energi blir kroppen din svak og sliten.

Pexels

Uklart syn
Når du har høyt blodsukker, kan det føre til at linsene i øynene dine svulmer. Alle som har hatt hovne linser vet at det gjør at synet ditt blir sløret. I de fleste tilfeller er dette bare midlertidig, men konsulter lege for å få en riktig diagnose.


Økende appetitt
Hvis du finner ut at dine spisevaner øker, kan du ha høyt blodsukker. Årsaken til at høyt blodsukker kan forårsake økt spising, er fordi glukose ikke er i stand til å gå inn i cellene. Det kan være på grunn av mangel på insulin eller muligens insulinresistens. Når dette skjer, er kroppen din ikke i stand til å konvertere maten du spiser til energi. Så hvis kroppen din føler at den ikke har nok energi, vil det kreve mer mat å prøve og produsere glukose.

Pexels

Konstant tørst
Den viktigste grunnen til at høyt blodsukker gjør at du tørster er polyuria. Når blodsukkernivået er høyt, kan nyrene ikke holde tritt. Så produserer de mer urin for å bli kvitt overflødig glukose de ikke kan absorbere. Dette får deg til å bli dehydrert.

Pixabay

Konstant urinering
Dette tegnet er direkte knyttet til konstant tørst. Nyrene dine er ikke i stand til å holde tritt med overflødig sukker, så de eneste måten de kan kvitte seg med er gjennom vannlating. Hold øye med når du må på toalettet. Hvis du finner at du går hver time, kan du ha høyt blodsukker. Men dette kan også bety at du har et mer alvorlig helseproblem. Det beste rådet er å snakke med legen din.


Pixabay

Tørr hud
Hvis du opplever dette tegnet, kan blodsukkernivået ha vært høyt i en stund. Høyt blodsukker kan føre til at nervene blir skadet og forårsaker også at kroppen taper fluider raskt. Hvis denne prosessen fortsetter i årevis, blir kroppens nerver skadet og huden blir tørr.

Vektøkning
Hvis du har høyt blodsukker, er det stor risiko for at du kan være insulinresistent. I dette tilfellet reagerer cellene dine ikke lenger på insulin. Det er ekstremt vanskelig for insulinresistente celler å ta glukose fra blodet. På grunn av dette begynner blodsukkernivåene å bygge seg opp over tid. Dette kan føre til vektøkning.
Så de er de vanligste tegnene på høyt blodsukker. Men du lurer sikkert på hva som forårsaker høyt blodsukker. Dårlig diett er en av hovedårsakene. Folk som har en diett som består av matvarer som er svært bearbeidet og har mye kalorier, kan føre til at de fordøyes raskt. Fordøye maten raskt er ikke en god ting. Dette kan føre til økt blodsukkernivå. Det kan også føre til dårlige kolesterolnivåer.

Pixabay

Har du mye stress i livet ditt? Har du også høyt blodsukker? Det er ikke en tilfeldighet, stress kan forårsake en økning i blodsukkeret. Stresshormoner kan føre til at blodsukkernivåene går opp.

LES OGSÅ: Se hva som skjer med kroppen din! Hvis du spiser fiskeolje hver dag!

En ting er å huske om disse tegnene er at de kan bety noe helt annet. Noen av disse tegnene er symptomer fra forkjølelse.
Ikke prøv selvdiagnostisering på deg selv, kontakt legen din først. De vil gi deg medisiner og behandlingsmuligheter.

Del videre med dine venner!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler