Annonse

Bruker du ofte neglelakk? Da burde du vite dette!

Av

Det er noe med malte negler som kan gjøre selv de mest verdsligste oppgavene litt morsommere. Et glimt av glitrende negler eller en morsom manikyrdesign kan være oppmuntrende glimt midt i en litt kjedelig arbeidsuke. Noen eksperter sier at vår bruk av neglelakk kanskje ikke er så sunt. 

En rapport utgitt av Pollution Prevention Branch (Forurensningstilsynet) i California EPA antyder at neglelakk kan inneholde giftige kjemikalier. Disse kjemikaliene er dibutylftalat, toluen og formaldehyd, ifølge WebMD. «Kjemikaliene i neglelakk utgjør en helserisiko som kan variere fra reproduktive problemer til kreft,» skriver Med India. Ifølge Med India anses de tre kjemikaliene som inngår i studien som en «giftig trio». Dette er fordi gjentatt eksponering for disse spesifikke kjemikaliene kan føre til alvorlige helseproblemer.

Pixabay

Formaldehyd:
Legges til lakken som et herdemiddel. I tillegg brukes det til å desinfisere manikyr og pedikyrverktøy. Gjentatt eksponering for dette kjemikaliet er knyttet til forskjellige kreftformer.
Dibutylftalat:
Denne ingrediensen hjelper til med å sikre at neglelakken ikke knekker. Det er flott for å sikre at lakken varer lenge. Dette kjemikaliet er faktisk forbudt i noen europeiske land, ifølge Business Insider. Kjemikaliet er kjent for å kunne forårsake skade på reproduktive organer.

Toluen:
Dette kjemikaliet er også funnet i bensin. Det brukes til å holde de «skinnende» ingrediensene fra å skille seg. Gjentatt eksponering for dette kjemikaliet kan forårsake skade på det nervøse og reproduktive systemet. Og mindre alvorlige symptomer inkluderer hodepine og øye / hals irritasjon.


Gjennomsnittlig forbruker eksponeres sannsynligvis via tilfeldig bruk (ved bruk av neglelakk og gele, eller ved hjelp av neglelakkfjerner).
Den største trusselen for eksponering oppstår faktisk i salonger.

Med India rapporterer at manikyr- og pedikyrere har høyere risiko for helseproblemer. Det er fordi skjønnhetssalonger vanligvis har dårlig (eller mindre bra) ventilasjon. Derfor blir de som jobber der utsatt for kjemikaliene oftere. Profesjonelle i negleindustrien opplever oftere å få hodepine og pustevansker.

Pixabay

Dette er noen tips for å være litt tryggere! 
Du trenger ikke å slutte med din manikyr helt. Ønsker du å minimere eksponeringen for kjemikaliene, kan du gjøre følgende:


1. Velg giftfri neglelakk.
Velg neglelakk merket giftfri. WebMD tilbyr en liste over neglelakker som har bestått testen.

2. Velg en trygg salong
Velg en sertifisert saling som bruker giftfri neglelakk, har god ventilasjon etc.) Slik at du får den tryggest mulige opplevelsen i manikyrstolen.

3. La neglene være fri for neglelakk noen dager i måneden
Dette reduserer eksponeringen din for potensielt skadelige kjemikalier, i tillegg er det faktisk bra for neglene dine å få frisk luft også!

Er du bekymret for å bli eksponert for skadelige kjemikalier når du lakkerer neglene dine?

LES OGSÅ: Hvis dine negler sprekker og splitter seg – Prøver kroppen å fortelle deg dette!

Del gjerne videre med dine venner og familie på Facebook!

Kilde: Remedydaily
Forsidebilde: Kilde

 

Relaterte artikler