Annonse

Ari Behns venner forteller – Slik tok han bruddet med Märtha Louise!

Av

1. juledag døde forfatteren og kunstneren Ari Behn(47), og det kom som et sjokk på hele landet. Bisettelsen til Ari Behn fant sted den 3. januar 2020 i Oslo domkirke.

En vakker og rørende begravelsen, hvor Ari Behn ble hyllet med musikk, nydelige taler og mange tårer.
Det var flere blanke øyne å skimte i kirken under talen til Maud Angelica. Hun fortalte om de siste møtene og ordene med pappaen, og hun kom også med en sterk oppfordring til andre som har problemer.

«Jeg vil si til alle som har gått gjennom dette – det finnes alltid en utvei. Selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan hjelpe. Du kan få hjelp. Jeg ber deg med hele mitt hjerte, sjel og kropp, spør om hjelp. Det er aldri en skam, det er en styrke, ikke en svakhet. Du kan også gå til en profesjonell, de er der for å hjelpe» sa Maud Angelica.


I NRKs minneprogram om forfatteren og kunstneren Ari Behn kommer det klart fram at han tok bruddet med Martha tungt.
Hans gode venn i mange år, fotograf Per Heimly forteller:

«Jeg ser jo på veldig mange av bildene jeg har, at etter bruddet med Märtha, kom fortvilelsen og det mørke sigende på. Det var veldig vanskelig å snu den tankemåten. Det ble tyngre og tyngre for ham etter hvert, så det var en glidende overgang, egentlig.

«Jeg snakket med ham på julaften og var ordentlig masete på ham om å «stay in there», og at ting alltid vil komme til å bli bedre. Man må bare komme gjennom smerten, man må holde ut. Man må snu fokuset fra en selv og ut mot verden, men det var veldig tungt og umulig for Ari å se noen annen utvei», sier han.


Kunstneren Unni Askeland har vært en god venn med Ari i mange år, og hun forteller at hun fikk presentert pressemeldingen om bruddet med Martha Louis før det skulle offentliggjøres, hun begynte å gråte.

«Det burde kanskje vært motsatt, men da var han sterk, dette var kanskje noe de hadde bestemt seg for», forteller Unni Askeland.

Kjenner du noen som sliter og har problemer? Trenger du noen å snakke med?
Kontakt Mental Helse eller ring deres døgnåpne telefon, tlf 116123. 

Hvil i fred Ari. 

LES OGSÅ: Prinsesse Märtha Louise bryter stillheten – med et hjerteskjærende farvel til Ari Behn: Kjære Ari!


Forsidebilde: Instagram skjermdump / Ari.behn

Relaterte artikler