4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemKongeligKong Harald deler følelsesladet beskjed med folket - nå har han tatt...

Kong Harald deler følelsesladet beskjed med folket – nå har han tatt valget

- Annonse -

Kongefamilien er kjent for å være aktive idrettsutøvere selv. Konge Harald er en ivrig seiler, mens Dronning Sonja har vært en aktiv turgåer og skiløper. Deres interesse for idrett og fysisk aktivitet har bidratt til å fremme et positivt bilde av hva det å holde seg i form og være fysisk aktiv betyr for oss som nasjon. Samtidig gir de også et eksempel for andre ved å være aktive og ta vare på sin helse.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

- Annonse -

Kong Harald har vært en dedikert seiler i mange år. Han har deltatt i OL, og båret det norske flagget under åpningen av sommer-OL i Tokyo i 1964. Det er ingen hemmelighet at kongen har vært en stor inspirasjon og innflytelse på sine barn og barnebarn, som også er ivrige idrettsutøvere. Kronprins Haakon har for eksempel deltatt på en ekspedisjon på Grønland, mens prinsesse Ingrid Alexandra er blant Norges beste i surfing. Imidlertid har kong Harald nå valgt å legge sin lidenskap for idretten på hylla.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Kong Harald har hatt stor suksess som seiler, og har blitt verdensmester og europamester med sitt mannskap. I 1987 vant de verdensmesterskapet i entonneren Fram X, og i 2005 ble de europamestre med Fram XV.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

- Annonse -

Presidenten i Det internasjonale forbundet for 8-metere, Werner Duering, har uttalt at kongen har hatt en imponerende sportslig karriere. Kongen har imidlertid sagt at han må legge seilingen på hylla på grunn av helseproblemer. Kronprins Haakon håper likevel at kongen vil fortsette å seile.

Til NRK har kongen sagt følgende:
– Ja, jeg skal kanskje seile i Norge – hvis det er noen som trenger noen å trene mot, skal jeg hjelpe til med det. Men jeg tviler på at jeg reiser til utlandet noe mer.


Det er trist at kong Haralds karriere som internasjonal seiler nå er avsluttet. Men vi håper at han vil fortsette å ha glede av sin lidenskap for seiling i årene fremover.

Del gjerne videre slik at flest mulig får med seg dette.

LES OGSÅ: «Jakten på kjærligheten» Jørgen med nye detaljer om forholdet: «Forholdet er…»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -