12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemHistorierIkke legg ut disse 5 bildene på sosiale medier, det kan straffe...

Ikke legg ut disse 5 bildene på sosiale medier, det kan straffe seg i ettertid!

- Annonse -

Ikke legg ut disse 5 bildene på sosiale medier, det kan straffe seg i ettertid!

De fleste av oss tar mange bilder som vi ønsker å dele på sosiale medier. Men, tenk deg godt om før du gjør det. Enkelte bilder er det best å bare beholde i sitt eget album.

- Annonse -

Her er 5 forskjellige bilder du aldri bør dele på nett.

  1. Bilder som barna dine ikke vil du skal dele

Hør på barna din når de ikke vil at du skal dele, slev om bildet er aldri så fint og morsomt. Det kan påvirke barna mer enn det du tror. Dette gjelder voksne også, ikke del om de ikke ønsker. Respekter dette!

  1. Pinlige bilder

Før du legger ut pinlige bilder av deg selv eller andre, så tenk deg godt om. Det er ikke alt i hjemmet som man vil at resten av verden skal se. Og man vet aldri hvem som ser disse bildene, det kan være alt fra venner til potensielle arbeidsgivere.

Pixabay
  1. Bilder av dokumenter med personlige opplysninger
- Annonse -

Det kan være vitnemål, karakterutskrifter eller diplomer. Man velger kanskje å dele dette for man er stolt og vil vise det for hele verden. Men, vær klar over at slike dokumenter kan inneholde personopplysninger som kan misbrukes!

 

  1. Bilder med geografiske tagger

Når man deler bilder får man også valg om man vil dele hvor man befinner seg. Legger du ut bilde av den nye flotte bilen din med adresse, så inviterer du innbruddstyver. Det samme gjelder for barn eller barnebarn i barnehagen eller på skolen. Dette kan være skummelt om noen har dårlig intensjoner, da vet de hvor barna oppholder seg.

pixabay

 

  1. Bilder fra badet

Bilder av barn og babyer som sitter på toalettet, eller i badekaret kan være morsomt og søtt. Mange deler det både Facebook og Instagram. Men, tenk deg godt om før du gjør dette! Det kan være mennesker der ute som kan kopiere disse bildene og bruke det til noe helt annet!

Pixabay

Tenk også på at barna en dag vil nå en alder hvor de synes disse bildene er både pinlig og flaue. Det hjelper ikke bare å slette bilde, det kan allerede være kopiert eller lastet ned et annet sted i verden!

Husk at bildene dine kan lett havne i gale hender!

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -