Annonse

Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut i dag!

Av

Pippi Langstrømpe er en svensk eventyr- og komiserie for barn som gikk på SVT i 1969.
TV-serien ble innspilt i Visby på Gotland. Vinterscenene ble tatt opp på Røros. Den første episoden ble vist på svensk tv 8. februar 1969.
Pippi Langstrømpe – Astrid Lindgrens mest berømte og populære person, verdens sterkeste og rikeste rampejente med et hjerte av gull.
Pippi har fregner på nesa og to røde strittefletter, hun har en hest og en ape og er strålende fornøyd med seg selv og livet hun lever. Kanskje nettopp derfor er hun blitt et ideal for barn i alle land. For helt siden Pippi så dagens lys i Sverige på 1940-tallet, har hun vist at en spinkel, liten jentunge kan hamle opp med sure og slemme voksne, ja med alt annet som kan være vanskelig og dumt. Og ha det kjempegøy samtidig!

Bilde: nostalgi.billedbladet

Tommy og Annika er to veloppdragne barn som synes at dagene er kjedelige.
En dag på vei hjem fra skolen oppdager de at noen har flyttet inn i det gamle huset, Villa Villekulla, og før de vet ordet av det blir dagene deres langt fra kjedelig.

Tommy ble spilt av Per Sundberg, som ikke var interessert i å være skuespiller som voksen. I dag arbeider han med markedsføring.
Slik ser han ut i dag:Pär Sundberg er født i 1957 i Stockholm og fikk rollen som Pippis bestevenn Tommy.

Annika ble spilt av Maria Persson også hun forlot også skuespillerlivet etter Pippi, selv om Maria Persson gjerne ville fortsette som skuespiller. Hun gikk på en teaterskole ved navn «Calle Flygare», men hun innså etter hvert at det ble vanskelig å oppnå det hun ønsket med karrieren ettersom hun altfor ofte ble forbundet med rollen som Annika i Pippi-filmene. I stedet ble hun sykepleier og senere flyttet hun til Mallorca. Slik ser hun ut i dag

Maria Persson er født 9.juni 1959 i Stockholm
Skuespillerne skiltes som venner da de var ferdige med Pippi eventyret, siden har de ikke hatt så mye kontakt med hverandre.


Her kan du se deres store gjenforening.

Bilde: RTL

Del gjerne videre denne artikkelen med dine venner slik at de også kan få se!
Du har kanskje vokst opp med Pippi og vennene hennes på TV du også.

LES OGSÅ: Husker du lille Laura fra den populære serien «Huset på prærien»? Her ser du hvordan hun og de andre ser ut i dag!

Del videre med alle du kjenner! 

Relaterte artikler