Har du smerter i skuldrene, da må du lese dette!

Av

Dersom du har smerter i skulderen som du vet ikke skyldes at noe er brukket – kan du forsøke å lindre dette selv hjemme med disse enkle grepene, og vi kan nesten garantere deg at du vil føle deg bedre innen kort tid.
Husk også å ikke legg noe unødvendig press på skuldrene og la de hvile.

  1. Her trenger du en treningstrikk, ett tau eller lignende. Hold det bak nakken med begge hendene og trekk skuldrene forsiktig bak mens du løfter hode og haken mot taket, pust rolig i 10 – 15 sekunder før du slipper. Repeter 4 ganger.
  2. Sitt oppreist, senk haken til du kjenner strekken i nakken og forsiktig snu hode mot ene siden. Her skal du kjenne en strekk i skulderen på andre siden, hold så lenge du klarer gjerne opp imot 1 minutt. Gjør det samme på andre siden og gjenta 4 ganger på hver side.
  3. 90 – 90 skulder strekk, begynn med å stå i døråpningen, løft armer sånn at albuene og overarmene dine får en 90 grades vinkel fra skuldrene. Plasser hver hånd på hver sin side av dørkarmen stå oppreist, pass på at nakken er rett i forhold til ryggraden og len deg forsiktig fremover mens du presser mot dørkarmen med hendene dine. Hold stekken i 20 – 30 sekunder
  4. For å avlaste smerte i høyre skulder, ta din høyre arm ut foran deg i høyde med livet ditt, ta den venstre armen bak albuen og forsiktig dra den høgre armen mot venstre over brystet. Hold i 30 – 60 sekunder, slapp av og gjenta 3 -4 ganger, har du smerter i venstre arm gjør det samme men omvendt. Målet her er å kunne gjør denne øvelsen uten å kjenne smerter.
  5. Smør på denne blandingen: bruk kokos olje eller oliven olje blandet med gurkemeie og ha dette direkte på skulderen der hvor smertene er, dette virker betennelsesdempende, husk at gurkemeien kan sette flekker på ting, slik at vi anbefaler at du ikke kommer i kontakt med noe mens dette er på.
  6. Hvitløk har på samme måte som gurkemeien en betennelsesdempende effekt, masser hvitløks olje der hvor du har smerter.
  7. Riktig sovestilling, dersom smerte du har i skuldrene gjør det vanskelig å sove skikkelig, prøv dette. Sov på din gode side, med en pute under nakken og en pute i front sånn at kroppen din kan slappe godt av.
  8. Riktig positur, det høres enkelt ut men mange av oss har ikke så god kroppsholdning som vi burde og dette er svært viktig når det kommer til smerter i rygg og skuldre. Tenk på holdningen din når du sitter, stå og går, tenk at kroppen skal være rett den skal ikke helle fremover, hode skal være i linje med skuldrene og skulderbladene skal være lett trukket bak. Små justeringer her kan gjøre store forskjeller for deg, evt få noen til å se på holdningen din hjelpe deg å rette den opp.

Del gjerne videre om du syns dette var nyttige tips mot skuldersmerter


Kilde og forsidebilde: remedydaily

 Relaterte artikler