Annonse

Flyvertinne ser at noen har skrevet ”hjelp meg” på flyets toalett. Da ber hun piloten ringe politiet.

Av

Vanligvis er det å sette seg på en fly ganske befriende. Det betyr ofte fri, ferie og at man får kommet seg litt unna hverdagen. Kanskje du reiser med vennene dine, familien din eller kjæresten din. Dere kan lene dere tilbake i setene, se filmer og glede dere til ferie og fri.

Året var 2011. Flyvertinnen Shelia Frederick trodde det skulle bli en helt vanlig dag på jobb. De skulle fly til San Francisco da hun opplevde noe ganske spesielt. Hun la merke til to av passasjerene som satt ved siden av hverandre; en velkledd mann og en blond, ung jente kledd i slitte klær. På ett tidspunkt gikk Shelia forbi den unge jenta og de fikk øyekontakt. Flyvertinnen Shelia fikk en følelse av at jenta forsøkte å fortelle henne noe med blikket sitt, men hun skjønte ikke hva.

Bilde: Flickr/Michael Gray

Shelia følte at det var noe som ikke stemte helt. Den velkledde mannen var både frekk og uhøflig mot henne. Flyvertinnen gikk inn på flyets toalett og la igjen et lite ark og en penn. Så signaliserte hun til den unge jenta at hun skulle gå til toalettet.


Jenta gikk inn på toalettet og lukket døren bak seg. Da hun gikk tilbake til setet sitt, gikk Shelia inn på doen. Der fant hun ut at jenta hadde skrevet ”hjelp meg” på det lille arket Shelia hadde lagt igjen til henne. Da den modige flyvertinnen så dette, gikk hun rett til piloten. Hun bad ham ringe politiet slik at de kunne møte opp på flyplassen når de landet i San Francisco. Det viste seg senere at jenta på flyet var offer for menneskesmugling. To måneder før denne flyturen hadde hun blitt kidnappet!

Bilde: Facebook/AMightyGirl

Jenta var rundt 14 år gammel da hun ble reddet av Sheila. De to har fortsatt kontakt den dag i dag. 14-åringen ble gjenforent med foreldrene sine etter at hun ble reddet og har fått profesjonell hjelp. Bare et par uker etter hendelsen på flyet til San Francisco, fikk Shelia en telefon fra den unge jenta – ”Tusen takk for at du reddet livet mitt.”

LES OGSÅ: Banken kan ikke hjelpe den 92 år gamle mannen! Da gjør politiet dette!


Etter hendelsen i 2011 har Shelia blitt medlem av en organisasjon som trener flyverter –og vertinner til å lære seg tegnene på at noen er ofre for menneskesmugling.

FN anslår at det er rundt 1,2 millioner (!) barn som blir ofre for menneskesmugling hver år. Da er det godt å vite at det finnes oppmerksomme mennesker som Shelia. Hun reddet en ung jente sitt liv bare ved å følge magefølelsen sin!Del videre med dine venner!

 

 

 

 

Relaterte artikler