12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemNyheterKjendisEli Strand deler hjerteskjærende kreftbeskjed: «Dette er desverre ikkje..»

Eli Strand deler hjerteskjærende kreftbeskjed: «Dette er desverre ikkje..»

- Annonse -

Eli Strand, kjent som tidligere programleder for «God morgen Norge», står nå midt i en ny kamp mot kreften. Etter flere år med livmorhalskreft, som hun kjempet tappert mot, har hun nå fått brystkreft​.

Strand har vært åpen om sin kamp mot kreften. For fem år siden fikk hun diagnosen livmorhalskreft, og etter flere runder med cellegift ble hun erklært frisk. Men gleden ble kortvarig. Bare to år senere kom beskjeden ingen vil høre: Kreften var tilbake, og denne gangen var den uhelbredelig​.

- Annonse -

Med en urokkelig vilje og et sterkt mot, har Strand nektet å gi opp. Selv om hun anerkjenner at hun kanskje vil tape kampen, har hun bestemt seg for å leve livet til det fulle. «Jeg kommer til å tape den kampen, og det har jeg godtatt. Men jeg skal jammen meg leve mens jeg gjør det. Jeg gir meg ikke ennå,» sa hun til «God morgen Norge» ifjor​.

Nå har Strand fått en ny utfordring å håndtere. I et innlegg på sin egen Facebook-side, uttrykte hun både fortvilelse og sinne over den nye diagnosen. «Så skjer det utenkelige, at eg no har fått brystkreft. Både fortvila og forbanna på samme tid,» skrev hun​.

Dette er hele innlegget hun har delt på Facebook.


- Annonse -

– Dette er desverre ikkje ei historie om at alt går bra og vi har verdas beste helsevesen osv. Det eg no skal fortelje, handlar om når det går galt, sjølv med eit godt helsevesen. Ein fatal feil gjer at eg no har enda opp med brystkreft og er både fortvila og forbanna på same tid.
For eit halvt år sidan fekk eg konstatert eit forstadium til brystkreft og blei operert ( enkel rutine) på Aker. Legen som opererte meg sa at eg deretter skulle strålast for å hindre at dette kom tilbake, men legen på Ullevål sa at dette var heilt unødvendig og at eg ikkje kom til å utvikle kreft. Så skjer det utenkelige, at eg no har fått brystkreft. Dette kunne vore unngått, dersom legane på Ullevål hadde gjort som dei skulle.
Legen på Aker har råda meg til å prøve å tilgi legen som gjorde feilen som no har fått så store og katastrofale følgjer. Det er ei tid for å tilgi og det er ei tid for å kjempe. Eg kjem til å kjempe på to frontar no: Både for å bli frisk men også for å få oppreising og erstatning for feilen som er gjort.
Bli med meg i kampen!

TØFFE TIDER: Dette er desverre ikkje ei historie om at alt går bra og vi har verdas beste helsevesen osv. Det eg no skal…

Publisert av Eli Strand Mandag 29. mai 2023

Kampen mot kreften er tøff, men Strands åpenhet og utholdenhet er inspirerende. Hennes historie er en påminnelse om at livet er uforutsigbart og at vi alle må gjøre det beste ut av de kortene vi blir delt. Vi ønsker henne alt det beste i denne vanskelige tiden.

LES OGSÅ: Desta Beeder med rørende pinsebeskjed – dette er hennes egne ord

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -