Annonse

Anton (20) fikk plutselig hjertestans – Nå vil han advare alle fra denne «drikken»!

Av

Anton Holk er ifra Skurup i Sverige, han her 20 år lever et helt vanlig  liv.
Hendelsen skjedde den 20. februar 2019, og dette endret livet hans for alltid.


Det var en morgen han skulle på jobben, og han pleier alltid stoppe innom bensinstasjonen sammen med sin kamerat på vei til jobben. Han skulle kjøpe med noe til en venn, men da skjedde det noe som gjorde at livet til Anton tok en ny retning. Anton falt plutselig sammen, og fikk kramper i hele kroppen sin, det kom som lyn fra klar himmel.

Han fikk et plutselig hjertestans grunnet ventrikkelflimmer og arterieflimmer. Det er en veldig livsfarlig endring i hjertets rytme som ofte kan føre til døden, om det ikke blir gjort hjerte og lungeredning. 

Anton hadde veldig flaks denne dagen, da det var en lege som var på bensin stasjonen for å fylle bensin.
Legen startet umiddelbart med hjertekompresjoner på stedet, bensinstasjonen ringte umiddelbart til ambulansen.


Anton er en aktiv 20 åring som driver aktiv med bryting, og grunnen til at han kanskje opplevde hjertestans denne dagen, mener han er grunnet energidrikker. Anton sitt innlegg er delt over alt i sosiale medier, og tusenvis har lest innlegget hans. Han advarer alle basert på egne erfaring, mot energidrikker.

Facebook

Anton har lagt ut hele sitt innlegg på svensk, men vi har oversatt innlegget til Anton her på norsk.
Lenger ned kan du se hele Anton sitt innlegg han delte på Facebook.

«En normal dag, jeg skal på jobb og kl. 09.00 vi spiser først frokost. Som vanlig går jeg og Adam til bensinstasjonen som er rett over veien. Jeg kjøper en pølse og en drikk til dette, ca 09.15 det er tid for å gå tilbake på jobb å ikke være sent ute til morgenmøtet. Når vi forlater bensinstasjonen, går det ikke lenge til jeg går i bakken, Adam som går foran meg snur seg og ser meg ligger nede. 

Han tror jeg bare har falt, men når han ikke får kontakt med meg og jeg begynner å få kramper, forstår han alvoret. Et hjertestans på grunn av atrieflimmer og ventrikelfladder. Det som skjer da er at det blir en dødelig lidelse i rytmen av hjertet, med andre ord et kaos. Jeg er heldig at jeg er i live i dag, for akkurat når dette skjer var det en lege som sto på bensinstasjonen. Han begynner fort med kompresjoner, bensinstasjonen ringer ambulansen og de er raske på plass, sykehuset er ikke mer enn 5 min unna.

Adam ringer faren min og forteller hva som hadde skjedd med meg, en samtale som ikke kan være lett. Både for Adam, men over alt for pappa. Far får tak i mor og de kjapper seg til legevakten i Lund, hvor jeg ligger bedøvet og med diverse slanger. Jeg kan ikke engang forestille meg hvor vanskelig dette må ha vært for mine foreldre. Å se sin 20 år gamle sønn ligge der og ikke engang vite hva som har skjedd. Det må være de tøffeste de noen gang har vært gjennom. Annika Hansson, Jonas Holk, dere er de sterkeste jeg vet om og jeg kan ikke beskrive hvor heldig jeg er som har så flotte foreldre. Jeg elsker dere!

Grunnen til at alt dette skjedde det er virkelig ingen svar på, det er ingen feil på hjertet mitt og det er heller ikke noe genetisk. Den største skyldige og det vi tror har stått bak dette er alle energidrikk. Jeg vil derfor gjerne gå ut til alle dere som drikker denne dritten for å tenke litt ekstra før du kjøper din neste energidrikk. Kanskje du synes det er latterlig, men tenk på dine nærmeste. Jeg var heldig, men den neste personen har kanskje ikke samme flaks. I dag, en måned senere, har jeg det bra. Fikk implantert en s-icd (hjertestarter) for at jeg skulle kunne leve et normalt liv igjen, ikke måtte bekymre meg for at dette skjer igjen.

Til legen som var utrolig nok til å være der når dette skjedde. Takk
Mine venner på bensinstasjonen som ringte ambulansen. Takk
Ambulansen, legevakten og sykehuset som tok vare på meg. Takk
Til deg Adam Hansson, er heldig som har en venn som deg. Elsker deg
Alle dere som har hørt fra dere eller har vært der denne tøffe tiden. Takk, takk, du er gull verdt.»

Her kan du lese Anton sitt innlegg som han delte på Facebook.


Vi er glade det gikk fint med Anton etter han opplevde den ubehagelige hendelsen.
Og enda godt det var en lege på stedet, og at han fikk god hjelp umiddelbart.
Nå er det viktig å påpeke at det ikke er noe bevise på at dette var forårsaket av energidrikk, men at dette kun er Anton sin egen personlige advarsel, og derfor har vi valgt og skrive denne saken basert på Anton sitt personlige Facebook innlegg.

Del gjerne videre denne artikkelen slik at flere kanskje tenker seg om litt ekstra før de neste gang drikker mer koffein enn kroppen kanskje kan takle. Innlegget til Anton er nå delt med enn 12.000 ganger! Trykk på deleknappen du også!

LES OGSÅ: 2 ungdommer skal synge duett – Se hans reaksjon når hun begynner å synge!

Forsidebilder: Facebook / Anton Holk

Relaterte artikler