Annonse

Verdens helseorganisasjon (WHO) med nye anbefalinger: Anbefalt skjermtid for barn!

Av

Nå har verdens helseorganisasjon (WHO) kommet med nye anbefalinger angående barns bruk av skjermtid!

Nå har verdens helse organisasjonen WHO kommet med nye retningslinjer som gjelder for barn under fem år, og da spesielt med tanke på bruk av skjermtid og barns fysiske aktivitetsnivå.

Bilde: Kilde

Det økende bruk at skjermtid hos små barn, enten foran TV eller en annen skjerm kan ha negative effekter på utviklingen, inkludert problemer med minne, oppmerksomhet og språkferdigheter.


Ifølge en studie har forskere ved JAMA Pediatrics, vist at mer skjermtid er knyttet til dårligere fremskritt på viktige utviklingsmålinger som kommunikasjonsevner, problemløsing og sosiale interaksjoner blant unge barn over tid.
I de nye retningslinjen fra WHO anbefales det at barn under 5 år tilbringer mindre tid foran skjermen og heller er mer fysisk aktive.

Pixabay

Anbefalingene gjelder skjermtid, søvn og fysisk aktivitet. Og de oppfordrer foreldrene til å sikre at barn mellom 3 og 4 år skal ha minst 180 minutter fysisk aktivitet om dagen, dette vil sikre av barna får bedre søvn.
Måten barn bruker TV eller datamaskiner på er også viktig. Å se på med foreldre eller omsorgspersoner kan for eksempel gjøre opplevelsen mer engasjerende og mindre passive, og kan til og med gi muligheter for læring og sosial utvikling.

Pexels

Når foreldrene ser på med barna sine, kan de peke på interessante ting og bidra til språkferdigheter og læring.


Del gjerne denne artikkelen med dine venner og bekjente slik at vi alle kan bidra til at barna får best mulig oppvekst.

LES OGSÅ: I 5 år har de prøvd å få barn: Det legen avslørte på ultralyden sjokkerte dem alle!

Relaterte artikler