Annonse

Våkner du ofte på natten mellom 3 og 5? – Grunnen for dette er kanskje ikke som du trodde!

Av

Er du en av de som alltid våkner midt om natten eller mye tidligere enn du ville?
Det er flere grunner til at dette kan skje, og det er måter å få det til å stoppe hvis det blir forstyrrende.
Å våkne opp på midt på natten og ikke være i stand til å sovne igjen kan bli et svært alvorlig problem hvis det gjentar seg over flere netter. Derfor er det viktig å vite hvordan du skal håndtere situasjonen.

Det er faktisk hjernens reaksjon på et høyere angstnivå som vi for tiden opplever. Når det begynner konsekvent svekke søvnen, er det behov for behandling.

Bilde: Kilde

Natten er tiden for lungene å samle oksygen og fordele det til alle organsystemer for å forberede de på en ny dag. Det er også på denne tiden lungene fraktet giftstoffer ut. Hvis du våkner på denne tiden og hoster, kan være et tegn på at du trenger å spise sunnere og puste inn renere luft.

Tiden assosieres med sorg og tristhet. Å våkne på denne tiden kan ha noe å gjøre med at du er trist for noe som har skjedd i livet. Det er viktig å akseptere disse følelsene, sørge tilstrekkelig og fortsette videre med livet.

Bilde: Kilde

Terminal søvnløshet, som skjer når du våkner opp før din ideelle oppvåkningstid og bare ikke kan sovne, kan være et tegn på depresjon.


Elle det kan signalisere at hormonet eller blodsukkernivået varierer. Hvis du har diabetes, må du kontakte legen din for å sikre at blodsukkeret ditt er riktig kontrollert.

Hvis du våkner i lengre perioder minst tre netter i uken, og det fortsetter i minst tre måneder og resulterer i at du ikke klarer å fungere ordentlig i løpet av dagen, kalles dette kronisk søvnløshet.
Din hyppige oppvåkningen kan signalisere noe helt annet, derfor er det viktig å sjekke med legen din dersom dette skjer for ofte. Søvnapné, overgangsalder eller skjoldbruskdysfunksjon er blant andre medisinske årsaker til nattlig vekking.

Kilder: MåBrapsykologi.ifokusSveriges Radio.
Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler