Annonse

Unngå edderkopper i huset – Med disse smarte knepene!

Av

De fleste edderkopparter er ufarlige for mennesker, men hvis du er en av de mange som ikke liker å dele hjemmet ditt med noen åttebeinte venner – men ikke vil ta livet av dem, da finnes det enkelte metoder å bli kvitt dem på.
Men har du ikke fobier overfor disse småkrypene, er det ingen grunn til å hindre dem i å komme inn. De kan nemlig tjene som gode vaktmestere i boligen, for edderkoppene spiser de aller fleste andre insekter, som for eksempel fluer, maur og sølvkre. Og edderkoppene gjør ingen skade på bygninger.

Her er noen effektive metoder og ingredienser for å holde edderkopper utenfor huset ditt, uten å bruke sterke kjemikalier.

Marihøner
Har du marihøner utenfor huset vil de hjelpe til med å holde dem utenfor huset. De eliminerer disse åttebeinte skapningenes matkilde, og tvinger dem til å søke næring andre steder.


Pexels

Peppermynteolje
Ren peppermynteolje er sterkt, og ikke bare hater edderkopper det, det gjør de fleste andre skadedyr også. Lukten er ekstrem for små insekter, noe som gjør peppermynte til et utmerket edderkoppavvisende middel. Og dessuten fungerer det bra også på veps.

Ta en plast sprayflaske og bland peppermynteolje med vann for å få den til å vare lenger og fortynne oljen, slik at den ikke irriterer huden til mennesker eller kjæledyr. Spray der du vet det er edderkopper.

Rydd inne og rundt huset
Hold det ryddig rundt huset, fjern plankestabler, søppel og rusk.
Edderkopper trives godt i dettet, og hvis de finner en liten inngang gjennom en sprekk i veggen eller en u forseglet vinduskarmen, vil de komme seg inn i hjemmet ditt. Har du ved utenfor bør du sørge for at dette ligger flere meter fra hjemmet ditt.


Bilde: Pixabay

Regelmessig rengjøring vil også kunne virke forebyggende mot edderkopper – i hvert fall mot at de slår seg til ro i boligen. Edderkopper liker nemlig gjerne mørke, støvete kroker der de kan få være i fred for vaskekoster og mennesker.
Edderkopper kommer ofte inn i boliger på høsten, og særlig ved vått vær. Har du edderkoppfobi er dette tiden du bør passe på og holde dem unna hjemmet ditt.

Del gjerne videre dette smarte knepet med dine venner! 
De vil nok takke deg i etterkant.

LES OGSÅ: Dette er er verdens største edderkopp! Dette visste du ikke om den!

Forsidebilde: Pixabay ( er kun en illustrasjon av en edderkopp)

Relaterte artikler