Annonse

Disse tvillingen er født med et spesielt syndrom – De er 1 av en million! Foreldrene har et budskap til alle!

Av
Det er blitt mer og mer vanlig at kvinner og deres partnere velger å gjøre genetiske tester i løp av svangerskapet for å finne ut om deres kommende barn er friske eller har visse sykdommer. De fleste testene kommer tilbake og viser at alt er normalt, men i noen tilfeller blir disse kommende foreldrene stilt ovenfor ett dilemma.

For mange foreldre kan det å få vite at deres barn har Down Syndrom være en stor påkjenning, men for Matt og Jodie som selv har tvillinger med Down sier at dette ville de ikke vært foruten og at livet er definitivt vert å leve.

Tvilling jentene Abigail og Isobel ble diagnostisert med Down Syndrom ved fødselen, jentene var født for tidlig og måtte bli på sykehuset i 4 uker før de fikk reise hjem.
Jodie sier hun spesielt husker den dagen legen tok henne til sides og sa til de at han beklaget, men jentene hadde Down Syndrom, selv den dag i dag kan hun ikke forstå hva han beklaget for.

I England har mer en 40.000 Down Syndrom, men sansynligheten for å få tvillinger som begge har dette er 1/1.000.000. Tallet på aborter har økt med 18,8% fra 2011 – 2013 hvor foreldre har fått vite at deres kommende barn er bærere av dette syndromet og de fryktes at denne bare vil øke.

Bilde: YouTube Skjermbilde
USA Today har gjort en undersøkelse som viser at mellom 60% – 90% av alle kommende foreldre som får vite at deres barn har Down Syndrom velger å ende graviditeten.
Jodie og Matt derimot mener at vi ikke bør være så redde for dette og sier at livet bare blir litt annerledes og at ting tar litt lengre tid.
Mangen frykter at pga. disse testene så vil vi bli så selektive i våre valg at en stadig lavere prosentandel vil bli født med Down Syndrom fremover, selv om ny medisin gjør at de lever lengre og har ett sunnere og bedre liv en før.
Matt og Jodie håper at deres døttre kan være en inspirasjon for kommende foreldre der ute til å se at selv om de har Down Syndrom så har de ett liv som er verdt å leve!

Her kan du se en liten flott film om tvillingene.

Del gjerne videre deres flotte historie og budskap! Flere burde lese denne


Forsidebilde: Youtube Skjermbilde

Relaterte artikler