-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemDyrTV-serien Lassie: Lille Timmy forsvant fra rampleyset - bare vent til du...

TV-serien Lassie: Lille Timmy forsvant fra rampleyset – bare vent til du ser han i dag

- Annonse -

TV-serien «Lassie» var en av de mest populære seriene på TV fra 1954 til 1973, og den høyt elskede Rough Collie-hunden og hennes menneskelige følgesvenn har fortsatt en spesiell plass i hjertene til mange seere. Jon Provost var en av de barnestjernene som spilte Timmy Martin, og selv i dag minnes han tiden han tilbrakte med de forskjellige Lassie-hundene han jobbet med. «Jeg gjorde showet i syv år, 249 halvtimes episoder.

Bilde: Wikkimedia commons

Jeg jobbet med tre forskjellige Lassies. Den siste hunden jeg jobbet med, jobbet jeg med ham i fem år alene. Vi vokste opp sammen», fortalte Jon til Fox News.

Bilde: Wikkimedia commons
- Annonse -

Etter å ha forlatt programmet i en alder av 14 år, fortsatte Jon å opptre og var med i flere filmer. Han lever nå et rolig liv i Nord-California, men han mottar fortsatt fanmail om sin tid på «Lassie». I 1994 ble Jon også tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame for sitt bidrag til underholdningsbransjen.

I dag er Jon 73 år gammel, men han ser fortsatt ung ut. Han giftet seg med Sandy Goosens i 1979, og sammen fikk de to barn. De ble skilt i 1993, men i 1999 giftet han seg igjen med forskeren og forfatteren Laurie Jacobson.

Jon Provosts karriere begynte da han var bare tre år gammel, og han ble oppdaget av en tilfeldighet da moren hans tok ham med på audition for å få autografen til Jane Wyman. Jon ble plukket ut fra 200 barn til å spille i TV-serien «Lassie», og han fikk senere roller i flere filmer, inkludert «The Country Girl» med Bing Crosby og Grace Kelly.

Bilde: Wikkimedia commons

- Annonse -

Selv om Jon har hatt en lang karriere, vil han alltid bli husket som Timmy Martin fra «Lassie». For de som fulgte med på serien, vil han alltid være den lille gutten ved Lassies side, og mange vil se tilbake på «Lassie» som en magisk tid i TV-historien.

Del gjerne videre om du kjenner flere som så på Lassie. 

LES OGSÅ: Dette er Oliver James hjerteskjærende ord etter Jock Zonfrillos død: «Jeg kan ikke tro at..»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -