-13.7 C
Oslo
tirsdag, desember 5, 2023
HjemKreative tipsTrikset butikkene ikke forteller deg - Dette er hvordan du avslører om...

Trikset butikkene ikke forteller deg – Dette er hvordan du avslører om honningen du kjøper er ekte!

- Annonse -

Som mange ting, er det gamle ordtaket “du får det du betaler for” ofte sant.
Det samme kan absolutt sies om honning. Det finnes dyr og billig honning, og enkelte av de billige kan ha en mye dårligere kvalitet enn ekte honning.

Så hvis du skal kjøpe dyrere honning, vil du naturlig nok også vite om du får ekte vare.
Det finne bearbeidede produkter som har blitt strippet for pollen, næringsstoffer, enzymer og vitaminer. Det som er igjen i krukken er bare søtet sirup.

- Annonse -

Alarmerende tilfører noen produsenter til og med kunstige søtstoffer og mais sirup for å gjøre «honningen» billigere ved å fortynne det originale produktet. Det er også risikoen for at du kjøper forfalsket honning som inneholder plantevernmidler, antibiotika og andre tilsetningsstoffer, som kan være importert ulovlig.

Bilde: Pixabay

Heldigvis er det fire enkle tester som kan gjøres hjemme for å forsikre deg om at produktet du har kjøpt virkelig er honning, ifølge albeena.
Her er noen av fremgangsmåten for hvordan du kan skille mellom ekte og falsk honning:

Vannprøven
Ekte honning blandes ikke så lett med vann. Bare slipp en teskje i et glass vann, så ser du om honningen legger seg nederst i glasset. For å få blandet inn honningen med vannet, må ekte honning røres. Falske honning, derimot, løses lett opp i vann uten å blande det engang.

- Annonse -

Papirprøven
Legg noen dråper med honning på et papirhåndkle eller serviett. Hvis honningen er ren, vil den forbli solid og ikke suge seg gjennom papiret. Hvis honningen er uren, vil det våte papiret kanskje til og med suge seg gjennom den.

Bilde: Pixabay

Krystalliseringstesten
Ettersom honning er laget av nektar, bearbeider bier den og tilfører den spesielle enzymer. Et av disse enzymene, glukoseoksidase, hjelper til med å fjerne vann fra honningen. Resultatet av denne prosessen er at naturlig honning har en tendens til å krystallisere seg og bli tykkere når den lagres. Kunstig honning vil ikke gjøre dette.

Brødtesten
Fordel litt honning på en brødskive. Hvis det er ekte honning, vil brødet bli sprøtt på toppen i løpet av et par minutter. Hvis honningen er forfalsket, vil brødet bli fuktig (på grunn av det forskjellige fuktighetsinnholdet).
Og er du usikker kan du faktisk lukte på honningen og du vil kjenne aromaer fra visse blomster. Det er stort sett ingen eller bare industriell dårlig lukt på den uekte varen.


Se video her:

Kjenner du noen som er veldig glad i honning? Del gjerne videre denne med dine venner. Det er sikkert flere som blir glade for å lese dette.

LES OGSÅ: Spis en spiseskje hver dag med honning! Da vil dette skje med kroppen din!

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -