15 C
Oslo
mandag, september 25, 2023
HjemHistorierTobarnspappaen fikk plutselig muskelkramper og begynte å bable - få måneder senere...

Tobarnspappaen fikk plutselig muskelkramper og begynte å bable – få måneder senere så skjedde det tragiske

- Annonse -

Mark Williams begynte å bekymre se da noe endret seg i talen hans, han fikk slørete tale og muskelspasmer.
I november 2021 begynte Mark å legge merke til forskjellige endringer og gjorde en avtale med fastlegen.

«Jeg dro til fastlegen og en stedfortreder henviste meg til en nevrolog og ØNH-spesialist.
Det var 26-ukers venteliste på NHS for disse tjenestene. Jeg hadde deretter en fysioøkt – og han la merke til endringer i refleksene mine og rådet meg til å ta en MR så snart som mulig. Det er i dette øyeblikket jeg skjønte at noe alvorlig var galt og at jeg trengte å se noen med en gang», sa Mark ifølge The Mirror.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mark Williams (@markwill1207)

- Annonse -

«Jeg klarte å få privat helsehjelp på Spire Hospital i Cardiff og fikk en time hos en nevrolog i juni. Jeg ble sendt for ytterligere tester inkludert MR, blodprøver og en EMG», sa Mark.
Etter mange tester fikk han den endelige diagnosen i juli i år, ALS – Amyotrofisk lateral sklerose, en sjelden nervesykdom der nerveceller i hjernen og ryggmargen svinner hen og blir borte. Dette medfører gradvis økende lammelser og muskelsvinn, og hos noen kognitive vansker, ifølge helsenorge https://www.helsenorge.no/sykdom/hjerne-og-nerver/als/
«Jeg hadde en oppfølgingstime i juli som bekreftet min diagnose. Min verden raste sammen, jeg kjente på alle mulige følelser etter å ha tatt imot de knusende nyhetene», forteller han.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mark Williams (@markwill1207)

- Annonse -

«Det har vært ekstremt vanskelig for familien å høre nyhetene men vi har støttet hverandre gjennom tårene, latteren og berg-og-dalbanen av følelser.
Det er nyheter man aldri vil høre, det er tøft men vi får støtte hverandre gjennom det. Vi er en familie som står hverandre nære og vi kommer til å holde sammen uansett hva», sier Mark Williams.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mark Williams (@markwill1207)


Med sin åpenhet, besluttsomhet og positive innstilling ønsker han å inspirere og skape oppmerksomhet rundt sykdommen.
«Jeg fortsetter å strekke grensene for denne diagnosen og utmatter meg selv daglig – både fysisk og mentalt. Jeg håper å kunne inspirere andre gjennom min besluttsomhet og positive innstilling. Jeg vil illustrere hva som kan oppnås i motgang», sier Mark.

Del gjerne videre denne sterke historien med dine venner. 

LES OGSÅ: Vår Staude deler ny beskjed som skaper reaksjoner: «TAKK for…»

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -