Annonse

Tenkt deg godt om før du bytter forsikring – Dette er hva selskapene ikke forteller deg!

Av

Ikke bytt forsikringsselskap, før du har lest denne! 
Dersom du har byttet forsikringsselskap i løpet av det siste året, kan det være smart å bli værende -selv om du skulle få et bedre tilbud. Årsaken er at selskapene lagrer at du «shopper». Dersom man igjen skulle kontakte det samme selskapet ved en senere anledning, kan det føre til at du får en dårligere pris.

Pixabay

Unntak:
-Du kjøper ny bil. Da får du en ny forsikring, og det påvirker da ikke din IKT (individuell kundetilpasning) dersom den gamle selges og dekningen derfor oppheves.


LES OGSÅ: Hemmeligheten: Spar tusenvis av kroner hvert eneste år –  Med disse enkle knepene!

-Du har mindre enn 70% bil-bonus. Da kan fremskyndet bonusopprykk motveie tapt rabatt. Men har du vært der mindre enn ett år, bør rabatten være betydelig.

Pixabay

-Du har fått en ekstra gunstig rabattert kollektiv avtale gjennom arbeidsgiver eller forening, som ser langsiktig ut. Da får du kanskje ikke behov for selskapet du byttet fra igjen.

LES OGSÅ: Forsikring: Du betaler for mye! – Dette er forsikringsselskapenes triks!

Pixabay

Har du ikke sammenlignet forsikringene dine på over 3 år, så bør du derimot gjøre det, eksempelvis ved å bruke en sammenligningstjeneste. Ved omtrent 3.års fornyelse, er man som oftest klassifisert som en stabil kunde. Det er litt individuelt mellom selskapene, men de fleste vil da ikke straffe en for å bytte. Vær likevel oppmerksom på karenstid ved personforsikringer – kalkuler heller inn perioden man må betale dobbelt. Selskapene skiller også mellom person – og skadeforsikringer i rabattgivning.

Prøv gjerne: Safedeal.no

Del gjerne videre disse smarte tipsene med dine venner. 


Forsidebilde: Pixabay

Relaterte artikler