Annonse

Tenk deg godt om før du lurer forsikringsselskapet – Dette er konsekvensene!

Av

Vi svindler som aldri før!
I Norge svindler vi forsikringsselskapene for flere hundre millioner kroner i året. Synes vi nordmenn det er greit å lure forsikringsgigantene? Og lønner det seg egentlig å lyve for forsikringsselskapet? Ettersom det er mulig å bytte selskap, kan det se ut til at noen av oss ikke har så mye skrupler med å bruke selskapet for den minste lille ting. Og hvorfor ikke, det er jo det vi betaler dem for! Men mange forsøker også å få erstatning for ting de ikke har krav på. Ville du gjort noen av de tingene nevnt under?

Pixabay

Løgn om hva som førte til skaden. Dette er en veldig utbredt svindel. Eksempelvis dekker ikke reiseforsikringen vanligvis at mobiltelefonen går i bakken, men den dekker det hvis den blir stjålet. Overdrive skadeomfanget. Hvis man faktisk har hatt et innbrudd, synes en del av oss at det er greit å smøre godt på hva som har blitt borte.


Pixabay

Tenne på egen bil og melde den stjålet. Tro det eller ei, men dette er svært utbredt i Norge.
Bryte seg inn i eget hjem, stjele sine egne ting og selge dem på nettet.
Ta sitt eget liv, men få det til å se ut som en ulykke, slik at etterlatte får livsforsikring. Det er faktisk flere eksempler der dette har skjedd. Det er mange livsforsikringer som har klausul mot selvmord, og får man da et selvmord til å se ut som en ulykke, er det faktisk klassifisert som svindel.

Kanskje vanskelig å dømme synderen, men noen utbetaling har man ikke krav på…
Det er mange av oss som synes det er greit å svindle selskapene fordi man har et inntrykk av at man i utgangspunktet blir svindlet selv. Og forsikringsbransjen kan for mange virke kynisk, kalkulerende og upersonlig. Dette er noen av tingene som folk reagerer på:

Man betaler for den samme dekningen flere ganger, uten å få utbetalt skaden flere ganger. Dette kan eksempelvis gjelde reiseforsikring, som man både kan ha i kredittkortet og som egen dekning.
Høye egenandeler og bonustap på bil spiser opp utbetalingen, så man føler seg presset til å ikke bruke forsikringen på legitime skader under et visst beløp, eksempelvis skrape i bilen fra trange parkeringshus.

Plutselig prisøkning fra det ene året til det neste. Skulle sistnevnte skje, anbefaler vi deg heller å bruke en sammenlingingstjeneste og se om noen andre kan tilby deg noe bedre.

Men det er flere grunner til at man bør la være å svindle på forsikringen. Her er noen:
Selskapene setter opp prisen til alle kundene sine dersom utbetalingene blir større.
Forsikringsselskapene har et felles skaderegister, så skadehistorikken din ligger ikke bare hos det selskapet du bruker nå.
Selskapene har egne folk som utelukkende jobber med å avdekke forsikringssvindel. Grådighet er blant de tingene som trigger dem, dette kan være grundige detektiver.

Pixabay

Et godt råd er å bare ha de forsikringene man mest sannsynlig trenger, eller bestemmer seg for å ha som ekstra trygghet. Og å sammenligne selskapene hvert 2-4år. Da får du både vernet deg mot prisstigninger du synes er urimelige, og du får kalibrert dekningene. På 2-4år har du kanskje byttet bil, beholdt bilen men den har falt i verdi, fått barn, barn har flyttet ut, husdyr ervervet eller gått bort, du har byttet jobb eller noe annet gjør at det uansett lønner seg å bruke noen minutter på å sjekke.

Prøv gratis: Safedeal.no

Del gjerne videre denne artikkelen med dine venner! 


LES OGSÅ: Har du mindre enn 70% bonus på bilforsikringen din? Bruk dette trikset!

Relaterte artikler