10.7 C
Oslo
fredag, juni 2, 2023
HjemHelseNår du leser hvorfor hun teiper føttene, kan det godt tenkes du...

Når du leser hvorfor hun teiper føttene, kan det godt tenkes du også vil prøve!

- Annonse -

Føttene er kanskje de som får gjennomgå mest i løpet av en dag. De løper, går, hopper, går i trapper, trener, går turer, danser, sparker osv.
Det er faktisk slik at våre føtter også trenger litt kjærlighet av og til. Du må også vite at føtter som vi fleste tar for gitt, inneholder mer enn 50 bein, over 60 ledd og til sammen 200 forskjellige muskler- Samt sener og leddbånd. Føttene dine er en viktig del av kroppen din i følge Everyday Health.

Her er noen enkle tips på hvordan du kan gi mer kjærlighet til føttene dine:

- Annonse -


Pexels

Sett en teip på tærne dine

Når man går mye i høye heler, er dette fordi man elsker å kle seg fint. Det er faktisk en del av deg. så om noen sier gå mindre i høye heler, er det ikke bare å kutte ut med en gang. Lettere sagt enn gjort.

- Annonse -

Journalisten Jess Carter-Morley gjennomførte en spesiell undersøkelse, der trikset er så enkelt som å teipe sammen den tredje og den fjerde tæren.
Dette er for å lindre smerten og presset som går på fotkulene dine. Dette er ikke en permanent løsning som løser alle problemer, men det virket faktisk veldig bra- for en periode.

Det virker faktisk ved at det endrer balansen din, bare ved å ha teipen på tærne som vist i bildet på toppen her. 
Det hjalp veldig godt og ga meg noen ekstra kilometer pr dag uten at smertene begynte å hente meg skriver hun i The Guardian.

 

Du kan også si farvel til hevelser med dette lille trikset. 

Grønn te har mange helsefordeler, men dette var nytt for meg. Du kan faktisk legger føttene dine i avkjølt grønn te. Grønn te har mange anti-inflammatoriske egenskaper, de hjelper faktisk mot smerter og hevelse i føttene.


Pexels


Husk å ta vare på skoene dine

Om dine skole er våte og stinker, kan de faktisk bli ganske fulle av bakterier. Du kan fylle skoene med gamle aviser, da vil de tørke veldig fort. Avisene vil trekke til seg alt vannet. Bare krøll sammen masse avispapir og putt inni skoene dine. Når det gjelder skinnsko, må disse alltid holdes borte fra direkte varme. Det kan føre til at skoene vil sprekke opp når de tørker skriver Esquire

Om dine sko begynner å lukte veldig vondt, kan det også hjelpe å bytte til nye innleggsåler

Viktenheten av riktig skovalg

Hvis du ofte opplever smerte i rygg eller hofter, kan det faktisk være skoene som er problemet. Husk at du går med de hver dag i utallige timer, og du kjenner oftest ikke på dette før du kommer hjem, eller er på vei til butikken for å handle etter jobb sier About Health.
Det er gjort mange studier rundt dette, og en spesiell studie gjort i 2002 resulterte til at 72 % av alle deltagerne hadde feil skostørrelse.
At du har riktig skostørrelse er utrolig viktig, er du usikker på om du har rett størrelse, ta deg en tur til en skobutikk. De kan måle din eksakte størrelse og sørge for at treffer mye bedre neste gang du skal kjøpe sko. Husk at størrelsen du bruker på sko også kan endre seg i løpet av livet, så det er alltid greit å ta en sjekk av og til om du skulle oppleve unormale smerter i kroppen etter en lang dag.

Ved trening er det også spesielt viktig og velge riktig sko, under trening så utsettes føttene dine for mange forskjellige påkjenninger i følge WebMD.
Ønsker du best mulig resultat både under og etter trening, kan de anbefales på det sterkeste at du oppsøker den nærmeste sportsbutikk som har ekspertise rundt dette temaet.

Pedikyr behandling er aldri feil

Du trenger ikke å gå til dyre salonger, selv en enkel behandling hjemme kan gjøre underverker for føttene dine.
Ønsker du å gjøre en enkel behandling kan du legge føttene i bløt, da tar du i varmt vann og helle i litt havsalt. Dette hjelper til å redusere smertene og avverge infeksjoner. Da vil du også sette i gang prosessen med å fjerne død hud ( exfoliere). Husk å bruk en fet fuktighetskrem etter behandling eller før leggetid – Viktig at du også tar på deg sokker før du legger deg. Da vil du våkne med myke føtter neste morgen. Du kan også kjøpe en egnet fotkrem til dette, det vil gjøre underverker for føttene dine med denne enkle hjemme behandlingen. Enten gjør du det 1-2 ganger i uka, men du kan også gjøre dette daglig ved behov.

Behandle tærne til en pedikyr
Selv en DIY pedikyr kan bidra til å leve opp føttene dine. Soak føttene i havsalt og varmt vann for å redusere smerte og avverge infeksjoner, exfoliere for å fjerne død hud og bruk en tykk fuktighetskrem på føttene dine før sengetid, deretter dekke med sokker og våkne opp med mykere føtter om morgenen, The Alternative Daglig anbefaler.


Føttene er de som skal bære deg rundt hele dagen, så ikke glem å skjem dem bort en gang i blant.
De er jo tross alt en av dine viktigste transport midler.

Likte du disse tipsene og rådene. Del gjerne videre med dine venner.

Kilde og forsidebilde: http://remedydaily.com

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -