Annonse

Dette er tegn på at kroppen din får i seg for mye sukker!

Av

Sukker er vanlig i norsk kosthold, det finnes i mye av det vi spiser daglig. Det er derfor viktig å være klar over hvor mye sukker vi spiser, om man får for mye kan det gi alvorlige helse problemer på sikt.

Vektøkning og diabetes er vel det de fleste kjenner til, men om man har en sykdom forbundet med kroppslige smerter, så kan disse ofte forverres av høyt sukkerinntak. Ved å spise mye sukker kan man i tillegg få økt sult følelse, og dermed spise mer og bli overvektig.

Nevner her noen av de mest normale symptomene på for mye sukker.

1. Vektøkning er det mest vanlige og gjerne det man merker først. Fett dannes av sukker, og vekten øker i takt med kroppsfettet. Hormonet som kalles Leptin varsler når du er mett, for mye sukker kan påvirke dette hormonet slik at man får Leptinresistens, som igjen gir vektøkning.

Pixabay

2. Mental tåke kan oppstå og man kan føle konsentrasjons tap. Kroppens behov for insulin blir økt av sukker, når nivåene blir høye gjør det så glukosen bygger seg opp i blodet. Tåkefølelse, trøtthet og sult kan være tegn på dette. Det er dette som også fører til diabetes, så vær oppmerksom på disse symptomene.


3. Hull i tennene er et velkjent tegn på for mye sukker. Sukker danner syre som bryter ned emaljen på tennene, så har du mye hull i tennene har du mest sannsynlig for høyt sukkerinntak.

4. Karbohydrater øker blodsukkeret ditt, noe som kan gi hevelse i ledd. Cytokiner frigjøres og kan gi økt ledd og muskelsmerter, om du har slike plager kan disse bedres ved å redusere sukkeret i kosten.

5. Sultfølelse øker ofte i takt med inntaket av sukker. Kroppen får et energi tap etter et måltid med sukkerholdig karbohydrater. Derfor hungrer kroppen etter mer og man blir fortere sulten igjen.

Pixabay

Du risikerer å få disse sykdommene ved for mye sukker:

Høyt blodtrykk blir normalt sett med for mye salt, men for mye sukker kan også gi hypertensjon.
Insulinresistens eller diabetes forårsakes ofte av for mye sukker.
Hjertesykdommer påvirkes av dårlig kosthold og sukker, økt risiko for å utvikle hjertesykdom.
Leversvikt kan komme av organstress, forårsaket av for mye sukker. Det kan også føre til ikke alkoholholdig fettleversykdom.

Skulle du oppleve noen av dette anbefales det at du tar kontakt med lege eller annet helsepersonell. Det er mulig å unngå disse sykdommene med enkle grep i kosten, blant annet med en sukker redusert diett.

LES OGSÅ: Slik kan du forebygge diabetes på enkel måte! Spis mer av dette!


Del gjerne med dine venner, og gå en sunnere fremtid i møte!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler