Annonse

Svensk politi advarer: Svindlere bruker en ny skremmende metode i sommer!

Av

Det er det svenske politiet som går ut med en advarsel i sommer, etter det er avdekket nye metoder av en veldig utspekulert svindel metode. Politiet i Östergötland i Sverige har gått ut med en advarsel, etter at det har kommet inn to anmeldelser etter grovt bedrageri.

Den store svenske Polis siden på Facebook har 313.000 følgere, og her deler de viktig informasjon med befolkningen.
Dette er hva de la ut på sin Facebook side for å advare alle mot denne type svindel.

Politiet i östergötland ønsker å advare det offentlige om bankbedrageri via telefon, så kalt «vishing«. Denne uken kom det to anmeldelser angående grov svindel. En person ringte opp og sa at de var ifra politiet.


Pixabay

Da samtalen kom, sto det «010-114 14 00» på displayet, som er misvisende som den 114 14. Verken politiet eller banker ringer og ber folk om koder, eller ringer og ber folk logge seg inn i nettbanken.

Politiets anbefaling er å avslutte samtalen og legge på røret. Oppgi aldri koder eller passord til en ukjent person via telefonen.
Anmeld svindelforsøk og forsøk på svindel til politiet.


Dette er innlegget de la ut på sine egne Facebook sider.
Vi har oversatt så godt vi kan etter beste evne, og dette har enda ikke oppstått i Norge. I Norge ville de nok brukt norske telefon numre og ikke svenske, men budskapet er klart! Aldri oppgi passord og eller personlige koder til ukjente personer via telefonen.

Dette er en advarsel absolutt alle burde få med seg! Trykk på deleknappen og spre det viktige budskapet videre!

LES OGSÅ: Politiet advarer: Slik høres en svindler ut som utgir seg for å ringe fra banken din!

Forsidebilde: TT / Pixabay

Relaterte artikler