Annonse

Svein Østvik åpner opp om den tunge fortiden: «Klarte ikke å håndtere det»!

Av

Svein Østvik er i manges øyne en morsom og utadvendt kar som ofte finner på ablegøyer, kanskje helt uten filter, og den høylytte latteren kjenner mange av oss.
Han har deltatt i flere reality program, fem sesonger av Charterfeber, 71 grader Nord, kjendis, 4-stjerners middag og Camp Kulinaris og nå nylig deltok han på «Farmen kjendis»
Men det finnes også en reflektert, søkende og filosofisk side av Svein, og han har også sine skyggesider i livet.
Nå hverdagen har blitt for vanskelig har han ofte tydd til alkohol, eller når han er full av lykkefølelse som han ikke klarte å håndtere.

«Man drikker kanskje mer når man har det bra. Slik har det ofte vært for meg, jeg mestret ikke det å ha lykkefølelse i kroppen, klarte ikke å håndtere det. Jeg har mye større vanskeligheter med å holde meg fra alkohol hvis jeg har opplevd noe fint. Jeg er drilla på å ha det vanskelig», sier Svein Østvik til Se og Hør.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

På søndag legger denne blide fyren ut på sitt livs eventyr🌲⛺️ #71gradernord #sveinøstvik

Et innlegg delt av TVNorge (@tvnorge)

Svein hadde en periode på 90-tallet hvor han drakk mye, han søkte tilflukt i alkoholen. Han forteller selv at han i perioder kunne drikke opp til 40 øl om dagen.


Han forteller at han hadde en noe trøblete barndom og en far han ikke kom overens med, men på 90-tallet fikk han et bedre forhold til faren, de fikk snakket ut og ble forsonet.
«Det ble en omveltning i livet da jeg snakket ut med ham og han ba om unnskyldning. Jeg gikk fra å være redd for faren min, til forsoning og tilgivelse», sier han til Se og Hør.

De siste årene faren levde hadde de et godt forhold til hverandre. Faren til Svein døde i 2004.
Svein har gjort mange forandringer siden 90-tallet, han sluttet med all festingen, røyking og gambling, og han har gått i terapi for å finne årsaken til avhengigheten.

«Fra 1990 til 1996 levde jeg som en alkoholiker. Mange blir sinte når man sier at du «har vært alkoholiker», men jeg syns det er en fallitterklæring å si at du er alkoholiker for alltid. Nå har jeg lært å begrense meg, sier Svein til Dagbladet Magasinet.


La oss hylle Svein for at han står frem og forteller dette til oss alle. 
Det er vakkert og rørende at han tør å åpne seg opp, og en viktig påminnelse til oss alle at livet ikke bare er en dans på roser. Gi gjerne en tommel opp til Svein for å hylle han som et medmenneske. 

LES OGSÅ: Unngå edderkopper i huset –  Med disse smarte knepene!

Forsidebilde: Facebook skjermdump / soestvik

Relaterte artikler