Annonse

Supertriks fra Jamie Oliver: Slik fjerner du enkelt knust eggeskall!

Av

Det er ikke så mange som liker å jage etter et liten bit med eggeskall i bollen med egg, bare for å mislykkes, gang på gang!
Årsaken til dette er at den høye viskositeten til det rå eggehviten, væsken har ikke bare større motstand mot noe som prøver å trenge gjennom det, men utøver også større kraft på hva som helst lite stykke som utilsiktet har blitt bundet inne.

Når du beveger deg mot den, beveger du også en vegg med glutinøs væske og skyver brikken videre og lenger utenfor rekkevidde. Det er som å prøve å slikke en iskrem med en lang pigg på enden av tungen.

Bilde: Youtube skjermdump

For å minimere sjansen for at dette skjer, må du bare lære hvor lett du kan fjerne ødelagte eggeskall fra en bolle.
Noen anbefaler at du salter fingrene før du begynner jakten, mens andre tar til orde for bruk av en stor gaffel. Disse er alle gale og vil bare gjøre deg enda mer irritert. Heldigvis er det en idiotsikker måte å fjerne det irriterende skallet med en løsning som er rett foran øynene dine.


Bilde: Youtube skjermdump

Det viser seg at den enkleste måten å få tak i et knust eggeskall er å bruke den andre halvparten av det ødelagte eggeskallet.
Den takkede kanten fungerer som en kniv, og bryter de hvite overflatespenningen og lar deg lett bevege deg mot det vandrende stykket. Du kan deretter øse opp stykket uten frykt for å miste det igjen, da skalloverflaten faktisk fungerer som en slags kylling-magnet.

Se video av Jamie Olivers fremgangsmåte her:

Del gjerne videre dette smarte tipset med dine venner! Det er nok mange som vil elske dette trikset! 

LES OGSÅ: Bestemor pleide alltid å legge en bomullsdott i kjøleskapet –  Resultatet er fantastisk!


Relaterte artikler