Annonse

Spiser du havregryn hver dag – vil dette skje med kroppen din!

Av

Frokost er det viktigste måltidet på dagen!
Ernæringseksperter og leger har ikke sluttet å anbefale havregryn om morgenen til frokost. Og du vet, det virker! For eksempel kan det redusere risikoen for hjertesykdom.

Bilde: Kilde

Havre skal være av høy kvalitet, miljøvennlig og fri for urenheter og fremmede partikler. For å diversifisere smaken av havregryn, legg til frisk frukt, nøtter, kanel, krem ​​eller fettfattig yoghurt til blandingen.

Her er alle fordelen med å spise havregryn hver dag:

1. Du får bedre hud

Havremel er ideell for behandling av inflammatoriske tilstander, som eksem eller irritasjon, og fremmer også sunn hud. De unike egenskapene til havregryn stammer fra tilstedeværelsen av et bredt utvalg av vitaminer og sporstoffer i sammensetningen. Sink hjelper med å rense huden og fjerne giftstoffer og andre skadelige forbindelser. Det smelter også effektivt porene og har en foryngende effekt. Jern er en av de viktigste elementene for ernæring og metning av fuktighet i hudceller. Mangan fjerner hevelse og betennelse, og fremmer også rask helbredelse av huden etter sår, blåmerker, forbrenninger og andre mikroskader. Magnesium normaliserer blodsirkulasjonen og gir en markert fornyelse av hudceller.


Bilde: Kilde


2. Gir deg mer energi

Havren er rik på karbohydrater og gir kroppen verdifull energi. Magasinet Aktiv Träning http://aktivtraning.se/nyttig-mat/superfood/supermat-havregryn skriver derfor at havregrynsgrøt utgjør en perfekt frokost. Havre inneholder også vitamin B og E

Pixabay

3. Musklene dine vil motta mer protein

Ett måltid eller ca 8 ss havregryn, gir kroppen din 15% av den anbefalte daglige mengden protein. I tillegg vitamin E, antioksidanter og glutamin, noe som bidrar til å regenerere muskelfibre raskere.

Pixabay


4. Bra for fordøyelsen

Livsmedelsverket anbefaler at vi spiser 25-35 gram fibrer hver dag. Fiberne hjelper til med å holde tarmene i gang og motvirker forstoppelse.

En porsjon havregrøt inneholder 1/5 del av det daglige inntaket. Begynner du dagen med en porsjon havregrøt er du godt på vei.

5. Du vil gå ned i vekt

Daglig forbruk av havregryn bidrar til å forbedre metabolisme, som gjør at du går ned i vekt. Frokost basert på havremel over en lengre periode gjør at vi kan avstå fra overflødig kaloriinntak.

De langsomme karbohydratene som det inneholder, gjør det det regulerer appetitt og angst og opprettholder normale blodsukkernivåer. Næringsstoffene akselererer vår metabolisme, og hindrer opphopning av fett og toksiner i kroppen, og hindre oss i å overspise.

Bilde: Kilde

 

6. Kolesterolet vil gå reduseres

Havre inneholder fiber kalt beta-glukan, som bidrar til å redusere kolesterolet i kroppen.

På grunn av linolsyre og løselig fiber som finnes i havregryn, bidrar det til å senke nivået av triglyseridet og dårlig kolesterol i blodet. Disse næringsstoffene «renser» restene av fett fra veggene i arteriene og beskytter kroppen vår mot utviklingen av alvorlige sykdommer som aterosklerose, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Bilde: Kilde

7. Risikoen for hjertesykdommer reduseres

Havre er rike på gode sunne fettstoffer og støtter hjerte cellene og sirkulasjonssystemet. Takket være de antioksidanter som finnes i havremel, reduseres sannsynligheten for skade på veggene i blodkarene ved frie radikaler. Studier ved Harvard University viser at personer som spiser havregryn har mindre risiko for å få hjerte- og karsykdommer.

8. Inneholder mye antioksidanter

Havre er rik på antioksidanter, en av dem er Avenantramider  som bidrar til å dempe kløe, betennelse og det kan senke blodtrykket. De inneholder beta-glukan, som senker blodsukkeret. Effekten blir bedre med vitamin C derfor anbefales det å kombinere appelsinjuice med havremel.

Om du spiser havregrøt til frokost hver dag, vil det gjøre underverker for kroppen din!

Del videre med alle dine venner og familie, alle du er glad i burde spise dette hver eneste dag.

LES OGSÅ: Her er 10 varsel tegn på at du spiser for mye kjøtt – Dette er symptomene!


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler