Annonse

Sover du med viften på om natten i sommer? Da skjer dette med kroppen din!

Av

Varme sommerdager kan være tøffe uten mulighet for aircondition, når du finner deg selv på jakt etter måter å holde deg avkjølt, inkludert å bruke en vifte om natten. Men er det bra å sove med en vifte på?
Hvis varmen påvirker søvnen din, og gjør soverommet ditt om til en slags badstue, kan du bli fristet til å anvende en vifte ved siden av sengen – men noen eksperter advarer mot dette.

Bilde: Pexels

For noen mennesker hjelper det å ha en tak eller gulv vifte i rommet for å få sove og holde seg kjølig i løpet av natten. For andre kan det holde dem våken, utløse astmaanfall, eller tørke ut øynene.

 

Onlinenytt

Søvnekspert Reddick fraråder å sove med en vifte på. Han forklarer at vifter produserer tørr luft, noe som kan føre til at huden og halsen tørker ut og irriterer øynene. Og det kan forårsake alvorlig ubehag hvis du bruker kontaktlinser.
Den konstante strømmen av tørr luft kan også tørke ut nesegangene, noe som påvirker bihulene. Kroppen din kan til og med produsere ekstra slim for å kompensere for tørrhet, noe som gjør deg mer utsatt for blokkering, tett nese og hodepine.
Det er ekstremt viktig å rengjøre viften som kanskje har samlet støv i månedsvis. I det øyeblikket du slår på viften vil støvpartiklene fly rundt i rommet og inn i luftveien.

Bilde: Pexels

Og det er spesielt viktig for de som lider av allergier. Støv og pollen kan komme inn i bihulene og provosere fram en allergisk reaksjon.

Og har du våknet opp med muskel smerter eller kramper kan det skyldes den konsentrerte kjølige luften som du har rundt deg hele natten.
Huden kan også bli veldig tørr når det konstant blåser kald luft, så pass på at viften ikke blåser rett mot ansiktet.
Alternativet for å gjøre viften mindre skadelig for helsen din. Det høres enkelt ut, men å investere i en roterende vifte, eller en med en timer kan gjøre en stor forskjell.


Del gjerne videre med dine venner, det er kanskje flere som burde vite dette. 

LES OGSÅ: Kjerringråd: Legg sitron og salt i vasken –  Du vil bli overrasket over hva som skjer i løpet av natten!


Kilder:
Amelia
Reddick

Relaterte artikler