Annonse

Sover du lite hver natt? Dette er 6 farlige bivirkninger av å ikke få nok søvn!

Av

Hvis du spiser godt og trener regelmessig, men ikke får minst syv timers søvn hver natt, kan dette underminere all din innsats.

Det er viktig å fokusere på å få nok søvn, noe mange av oss mangler.

Bilde: Kilde

Vedvarende søvnmangel gir betydelige endringer i hjernen og kroppen din, og det øker risikoen for en rekke alvorlige helseproblemer.

Vi skal se på 6 bivirkninger ved å ikke få nok søvn.

  1. Problemer med hukommelse

Mangel på søvn påvirker din evne til å tenke. Det gjør det også vanskeligere for deg å lære, ta beslutninger, eller beholde ny informasjon. Du vil heller ikke være i stand til å utføre ditt beste i et faglig miljø.


Pixabay
  1. For tidlig aldring

Hypofysen frigjør vanligvis et veksthormon under søvn og under høy intensitetsøvelse. Men når du sover, er denne prosessen bremset, noe som bidrar til for tidlig aldring. Du frigjør også mer kortisol (et stresshormon) når du har mangel på søvn, som kan bryte ned kollagenet i huden din, noe som fører til flere fine linjer og rynker.

Bilde: Kilde

 

  1. For høyt blodtrykk

Om du ikke får nok søvn vil blodtrykket stige til himmels. Ifølge resultater fra en studie i 2010 har både søvnmangel og søvnløshet vært knyttet til økt forekomst og utbredelse av hypertensjon. Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging kan hypertensjon gi alvorlig skader på viktige organer som hjerte og hjerne. Heldigvis, det finnes en måte å senke blodtrykket, bare pass på å få tilstrekkelig med søvn.

Bilde: Kilde

 

  1. Høyere risiko for diabetes

Søvn påvirker måten på hvordan kroppen behandler glukose, den høye energi kolhydratene som cellene bruker til drivstoff. En studie viste at friske personer som bare hadde fire timers søvn per natt behandlet glukose langsommere enn de gjorde som fikk lov til å sove 12 timer. Videre studier har vist at voksne som vanligvis sover mindre enn fem timer per natt har en sterkt økt risiko for å utvikle diabetes.

Bilde: Kilde

 

  1. Immunforsvaret blir dårligere

Når du sover, er kroppen din i stand til å gjenopprette seg. Det er under søvn immunsystemet produserer beskyttende stoffer som cytokiner som bekjemper bakterier og virus. De hjelper deg også til å sove, og gir dermed immunsystemet mer tid og energi for å bekjempe sykdom. Hvis du lider av søvnmangel vil du oppleve at du blir sykere oftere og det tar lengre tid for å bli frisk.

Bilde: Kilde

 

  1. Risiko for hjertesykdommer

Ifølge Healthline spiller søvn en viktig rolle i å holde hjertet og blodårene sunne. Dette betyr at blodsukker og blodtrykksnivåer skal kontrolleres. Studier har koblet søvnløshet til høyere risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

bilde: Kilde

 

Om du fortsetter å operere uten nok søvn, kan du få flere langsiktige og alvorlige helseproblemer. Andre potensielle problemer inkluderer fedme, depresjon og lavere kjønnsdrift.

Det er viktig å dele dette med dine venner og familie, slik at flere prioriterer å få nok søvn hver natt!

LES OGSÅ: Ved å gjøre dette før du legger deg, forbrenner du mer fett mens du sover!

Forsidebilde: Kilde


Kilde: remedydaily

Relaterte artikler