Annonse

Sliter du med vond kroppslukt, eller svetter mye? Da må du prøve disse enkle tipsene!

Av

Lukten av svette er aldri en god følelse, og spesielt kjedelig er det å oppdage at den kommer fra deg selv. Når man har dusjet og tatt på rene klær, og det fortsatt lukter svette så oppleves dette ekstra pinlig. 

Ettersom man vokser og blir eldre, endres også kroppslukten og hvor mye man svetter i forskjellige situasjoner. Det er ikke alltid like lett å følge kroppens endringer, men her kan du få noen tips om hvordan du kan bekjempe dette.

 

Pixabay

1: Antiperspirant blir gjerne brukt etter man har dusjet om morgenen. I følge WebMD kan det å påføre antiperspirant om kvelden før legging, være med å redusere dine plager. 


2: Bruk av klær som er laget av bomull, ull og silke gjør at svette problemene vil være mindre. Dette fordi disse 3 er naturlige fiber stoffer som puster mer og gjør at huden lettere tørker, de virker lukt og bakteriehemmende i tillegg skriver Mayo Clinic

3: Barbering er en kjent og effektiv metode for å hindre vond lukt. Det er fordi man lettere blir kvitt fuktighet, enn når man har mye hår under armene. I fuktig miljø vil bakterier trives bedre, og igjen gi mer lukt. WebMD anbefaler derfor barbering til de som sliter med sjenerende lukt.

 

4: Mange vet ikke at det man spiser kan påvirke kroppens lukt. Man kan derfor forebygge vond lukt med kosten, blant annet karri, hvit løk og løk kan gi en forsterket kroppslukt. Koffein kan også påvirke denne lukten, så om man plages av sterk kroppslukt, kan det være lurt å unngå disse produktene. Noen dråper peppermynte olje kan virke hemmende på lukten, ved at den også tas opp og skilles ut gjennom svetten. Kilde: Prevention5: Når man stresser svetter kroppen automatisk litt ekstra. Best Health mener at trening og yoga eller meditasjon hjelper kroppen å slappe av og lukten vil derfor reduseres. 

 

Pixabay

 

6: Sitronsaft inneholder lav ph og surt miljø virker bakterie hemmende, og vil derfor også være effektiv mot sjenerende lukt. Best Health sier at eplecider eddik og trollhassel også kan ha denne effekten. Sjekk at du ikke har små sår i huden ved bruk av dette, da det vil gi hudirritasjon og svie.
 

7: Natron er effektiv mot svette, da den virker absorberende. Best Health  sier at mais stivelse også kan hjelpe. 

8: Svetten i seg selv er ikke årsaken til lukten, det er bakteriene som påvirker den. Hydrogenperoksid virker bakterie hemmende, og kan brukes i armhulene og andre steder i en blanding med vann.  1 ts hydrogenperoksid og en kopp vann, blandes godt og påfør ønsket område skriver WebMD. 


Ved å benytte disse enkle tipsene, kan du neste gang tenke lettet at det ikke er deg lukten kommer fra!
 
Husk å dele videre disse smarte tipsene med dine venner på FACEBOOK!

LES OGSÅ: Har du synlige blodkar i ansiktet? Her er 7 enkle tips for å redusere sprukne blodkar!

Forsidebilde og kilde: Remedydaily

Relaterte artikler