Annonse

Sliter du med sprukne hæler? Da vil dette trikset gjøre underverker med føttene dine!

Av

Sprukne hæler er et vanlig fotproblem. En undersøkelse fant at 20 prosent av voksne opplever sprukket hud på føttene. Dette kan forekomme hos både voksne og barn, og synes å påvirke kvinner oftere enn menn.
For de fleste er det ikke alvorlig å ha sprukne hæler. Det kan føre til ubehag når du går barfot. I enkelte tilfeller kan sprekker i hælene bli svært dype og forårsake smerte.
Med noen få ingredienser kan man gjør sprukne hæler myke og gode igjen.

Bilde: Kilde

1. Fotbad
Hell litt lunkent vann i et kar som passer for føttene. Ha i 2 ss. salt og 2 ss. bikarbonat eller natron. Bland godt og senk føttene ned i karet. La det virke i et kvarter, skrubb så føttene med en pimpstein.

Bilde:

2. Masser føttene
Lag en god massasje olje til føttene. Bland 2 ss. olje og 1 ss. sukker. Masser føttene godt med denne blandingen og skyll etterpå.


Bilde: Kilde

3. Fuktighetskrem for føttene
Bland 2 ss. olje med litt finrevet fra talg fra et stearinlys. Ha dette i en skål med varmt vann slik at det blander seg godt. Når blandingen er avkjølt, masseres det godt inn i føttene. Ha gjerne på deg noen gode ullsokker før du legger deg.

Bilde: Kilde

Om dette ikke skulle hjelpe, kan det være en ide å kontakte en fotterapeut for å behandle hæl sprekkene. Dersom en hæl sprekk blir spesielt dyp, væsker, verker eller blir hoven, bør du kontakte lege.
Oppsøk også lege hvis du er diabetiker og får sår på ben eller føtter.

Del videre dette smarte tipset med dine venner, de vil garantert takke deg!


LES OGSÅ: Slik slipper du hovne føtter i varmen – Et enkelt triks alle kan gjøre!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler