Annonse

Sliter du med smerter i korsryggen? Da burde du prøve noen av disse enkle tipsene!

Av

Det er viktig å finne årsaken til smertene, kontakt legen for å få hjelp.  Her er noen tips som kan bidra til å lindre ubehag i korsryggen.

1. Kald kompressor.
Hvis årsaken til smerten er fra en skade, bruk kald kompressor på området i de første 24 til 48 timene. Pass på at isen aldri berører huden din direkte. Pakk isen i et håndkle. Hvis du ikke har en is, gjør frosne grønnsaker nytten.

2. Varme.
Etter 48 timer skal smerten behandles med varme. Et varmt bad eller dusj, en varmepute eller en varmeflaske er alle mulige varmekilder. Bruk det som passer best for deg.


Pixabay

 

3. Smertekrem.
Gni en aktuell smertekrem på området, for eksempel Arnica.

4. Endorfiner.
Kroppens egen naturlige smertestillelse er endorfiner.  Det produseres ved trening eller store anstrengelser. Som ved aerob trening eller trening for å styrke buk-, bekken- og hofte muskler.

5. Massasje.
Noen ganger kan massasje hjelpe på ømme muskler.


6. Yoga.
Det anbefales å prøve yoga eller tai-chi som et mildt treningsverktøy som bidrar til å styrke og strekke underkanten og støtte musklene.

Pixabay

 

7. Strekk.
Pass på å strekke før trening. Gjør strekkøvelser for nedre rygg som bidrar til å lindre musklene.

Pixabay

 

8. Akupunktur.
Hjelper ikke de andre tipsene, anbefales å prøve akupunktur.

9. Holdning.
Dårlig kroppsholdning kan være årsaken til smerter i rygg. Sjekk holdningen din og gjøre korreksjon.

Pixabay

 

10. Bevegelse.
Hold deg i bevegelse, det er bedre for ryggsmerter enn å sove på senga. Bevegelse bidrar til å holde musklene smidige og redusere smerten din.

Del videre disse smarte tipsene med dine venner! Kanskje du kjenner noen som trenger å lese dette nå!LES OGSÅ: Ni enkle yoga-stillinger som lindrer isjiassmerter på 15 minutter! Dette burde du prøve! 

Relaterte artikler