Annonse

Sliter du med daglige ryggplager? – Da vil disse enkle øvelsene gjøre underverker!

Av

Kroniske ryggplager oppleves både som kjedelig og vanskelig. Ofte er mer trening løsningen, men det forutsetter at man trener riktig, ikke overbelaster og er bevisst på ryggens holdning.
Det å tøye eller strekke ryggen kan oppleves som lindrende på slike plager. Her får du se noen eksempler som enkelt kan legges inn i det daglige, og tar ca 15 minutter.

Anbefaler å varme opp godt først, for da kan øvelsene være enklere å utføre og føles mindre smertefulle. Noen av øvelsene kan være ubehagelig på gulvet, så en treningsmatte eller annet underlag kan være lurt.

  1. Skyte rygg

Å skyte rygg som katten er en god tøye øvelse for ryggen. Knærne skal være rett ned fra hoftene og hendene rett ned fra skuldrene.


Pust inn og skyt ryggen opp i en bue, pust ut mens du står i denne stillingen. Husk å la nakken følge buen, ikke se framover, men ned eller inn mot magen. Hold strekken i 45 sekunder, ta 30 sekunder pause og gjenta øvelsen 5 ganger.

Bilde:

 

  1. Spinal vridning

Legg deg flatt ned på ryggen med armene rett ut i 90 ° vinkel. Kryss over høyreben og bruk venstre arm for å få benet lengst mulig, husk å snu hodet i motsatt retning.
Hold i 45 sekunder, gå så tilbake til startposisjon, bytt ben og arm. Gjenta øvelsen 3 ganger på hver side.

 

Bilde: Kilde
  1. Kne mot bryst

Ligg på ryggen og løft høyre kne mot brystet, dra med hendene slik at du får strukket best mulig. Hold i 20 sekunder og bytt ben. Gjenta øvelsen 3 ganger på hvert ben.
Dette er en enkel og meget effektiv øvelse, som strekker godt i nedre del av ryggen og gir økt bevegelse og fleksibilitet.


 

  1. Cobra stillingen

Ligg på magen og sett hendene rett ned ved hoftene. Løft overkroppen til en bue i ryggen, det er viktig å ikke presse på, denne øvelsen skal ikke gjøre vondt. Hold stillingen i 20 sekunder, innta hvile posisjon. 30 sekunder pause og gjenta øvelsen, totalt 5 ganger.

Cobra stillingen er en velkjent yoga stilling, dette styrker musklene i skuldrene og gir fleksibilitet til ryggen.

Bilde: Kilde
  1. Pyramide stillingen

Legg håndflatene ned på gulvet og innta en pyramide lignende stilling, vær oppmerksom på pusten din.
Hold stillingen i 15 sekunder og går rolig opp i stående stilling. Gjenta kun en gang, da man fort kan bli svimmel av dette.

Bilde: Kilde
  1. Psoas strekk

Har du ikke hørt om psoas muskelen, så er du nok ikke den eneste. Denne sitter rett under hoftene og stabiliserer ryggen.
Sett fram høyre fot og sett venstre kne i gulvet. Trekk foten forsiktig opp mot baken for å få en mer effektiv strekk. Hold i 20 sekunder og bytt fot. Gjenta øvelsen 3 ganger på hver fot.

Bilde: Kilde

Lykke til med ryggen og håper du vil oppleve bedring med disse øvelsene!
Husk å dele videre med alle dine venner på Facebook!

LES OGSÅ: Han hadde store smerter i ryggen! Det legene finner er sjokkerende!

 

Del gjerne med dine venner!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler