Annonse

Disse øvelsene lindrer og fjerner nervesmerter ekstremt fort! Dette skal du gjøre!

Av

Isjiasnerven plager stort sett alle på en eller annen tid i livet, noen har moderate smerter en gang mens noen har sterke smerter ofte.
Dette kan være så smertefullt at det kan ødelegge hverdagen for mange, så her kommer 7 enkle gode øvelser for å lindre smertene.

Isjias er rett å slett at nerven klemmer og det forårsaker smerter i baken og bena. Disse smertene kan bli så sterke at man kan få problemer med å gå.
Det kan også forårsake skader og infeksjoner og andre muskelproblemer. Så prøv disse fantastiske øvelsene så slipper du å gå rundt å ha vondt.

1. Rumpa


Finn frem en stol, reis deg opp og sett deg ned noen ganger. Deretter løfter du det ene bene over de som enda står på gulvet, slik at hælen går forbi kneet.
Så lener man seg frem sånn at du kjenner det strekker i rumpa, hvis du sitter skikkelig kan du også kjenne det i lårene.

Bilde: YouTube/Posturedoc

2. Stående rumpe strekking

Så helt beint rett opp og ned, legg den ene foten litt over det andre kneet, senk hoftene nedover for å sette deg på en stol.
Sett deg og reis deg noen ganger, så bytter du fot. Dette repeterer du noen ganger.


3. Løfteheisen

Legg deg ned på alle fire, strekk den ene hælen i mot taket. Senk den forsiktig og bytt fot. Gjør 5 ganger med hver fot før man bytter.

4. Liggende rumpestrekk

Denne øvelsen er ganske lik løfteheisen, bare at man ligger på ryggen. Istedenfor å sette deg ned, tar du foten som er i gulvet og beveger sakte mot brystet.
Da får du strekt skikkelig i den motsatte rumpe skinken, så bytter du fot.

Bilde: YouTube/Pain Therapy


5. Skreve strekk

Sitt på gulvet og strekk bena så langt fra hverandre som du klare. Så lener du deg ned mot gulvet med overkroppen så langt du klarer.
Hold denne posisjonen så lenge du klarer.

Bilde: YouTube/SportsInjuryClinic

6. Høyde

Bøy det høyre kneet slik at det peker mot taket. Deretter snu knærne i motsatt retning (venstre) slik at den er over den andre.
Prøv å hold overkroppen så den peker mot taket hele tiden.

7. Rumpestrekken

Finn en matte eller et teppe som er mykt å legg på gulvet. Begynn med knærne under deg så strekker du en og en fot ut bak deg, hver sin gang.
La overkroppen ligge over kneet du har under deg hele tiden. Dette kommer du til å kjenne skikkelig, og da hjelper det.
Gjør det flere ganger, det vil føles mindre og mindre ukomfortabelt etter hvert.

Bilde: YouTube/Steady Health

Prøv disse øvelsene for en bedre hverdag. Lykke til!

Husk og del videre med dine venner!

Forsidebilde og kilde: Kilde

Relaterte artikler