15.6 C
Oslo
mandag, september 25, 2023
HjemKreative tipsSlik blir du kvitt brunsneglene som angriper hagen din, med et enkelt...

Slik blir du kvitt brunsneglene som angriper hagen din, med et enkelt grep!

- Annonse -

Det å se en frodig hage ødelagt av brunsnegler kan være en frustrerende opplevelse for enhver hageeier. Disse slimete skapningene kan ødelegge planter og blomster på kort tid og kan være vanskelige å bli kvitt.
Men med riktig kunnskap og noen enkle teknikker kan du bekjempe brunsneglene og bevare hagen din.

Bilde: Wikimedia

Tipset er å bruke øl og hvorfor fungerer øl mot brunsnegler?
Øl er en effektiv felle for brunsnegler på grunn av lukten og smaken. Brunsnegler tiltrekkes av gjær og sukker som finnes i øl, og vil krype inn i en beholder fylt med øl i håp om å få en smak. Men når de først kravler inn i beholderen, klarer de ikke å komme seg ut igjen og drukner til slutt i ølet.

Bilde: Pexels
- Annonse -

For å lage en ølfelle for brunsnegler trenger du en beholder, for eksempel en tom boks eller flaske, og øl. Fyll beholderen med øl til ca. en tredjedel eller en halvdel, avhengig av størrelsen på beholderen. Plasser beholderen i hagen på et sted hvor du vanligvis ser mange brunsnegler. Du kan også legge ut flere feller for å øke sjansene for å fange flest mulig.
Ifølge TikTok bruker Troy Bilt er denne fellen helt genial for å fange brunsnegler.

@troybiltofficial Stop slugs from wreaking havoc on your plants with an empty can and a little beer. This handy little trap is irresistible to slugs and lures them in to their deaths. #troybilt #gardenhack #gardening #satisfying #gardentips #gardentok #slugs #bugtrap #pests ♬ original sound – Troy-Bilt


Selv om ølfeller kan være effektive, er det også andre metoder for å bekjempe brunsnegler. Noen forebyggende tiltak du kan ta inkluderer å fjerne gjemmesteder for snegler, som løv og steiner, og å vanne planter om morgenen i stedet for om kvelden, da sneglene er mer aktive. Du kan også bruke naturlige avskrekkende midler som eukalyptusblader, kaffegrut eller kobberbånd.

- Annonse -

LES OGSÅ: Hilde Hummelvoll deler ærlige ord om familietragedien: «Helt knust..»

Del gjerne videre slik at alle dine venner får med seg dette. 

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -