Annonse

Slik ble Ida (17) kvitt pollenallergien: Hun sluttet å spise dette!

Av

Pollenallergi eller høysnue er en allergi og en overreaksjon som setter i gang kroppens immunforsvar mot noe som egentlig er ufarlig. Ved pollenallergi overreagerer immunforsvaret mot pollen, det vil si blomsterstøv som spesifikke planter og trær slipper ut i luften.

På fagspråket kalles pollenallergi for sesongallergisk rhinitt. Typiske symptomer er rennende nese og øyne som både renner og klør ifølge Astma og Allergiforbundet.

Ida Hultberg har slitt med pollenallergi i mange år, men nå har hun moren fått øynene opp for sammenhengen mellom pollenallergi og sitronsyre.
«Til å begynne med var det verst under bjørkepollen sesongen, men i takt med at allergien ble forverret begynte det allerede i februar når hasselen blomstret», sier Ida til Hemmets veckotidning.


Det viser seg at sitronsyre ikke er et naturlig sitron stoff men utvinnes av strålemugg som er i muggfamilien som husmugg.

«Det var da vi skjønte hvor mye som faktisk inneholder sitronsyre, som ofte blir kalt E 330, E 331, E 332, E 333, E 380, E 1505 eller citric acid. At det var i syltetøy visste jeg, men jeg hadde ingen anelse om at det også finnes i yoghurt, brus, kjeks, kaker, is og chips», sier Karin Hultgren til Hemmets Veckotidning som var først ute med historien.

Etter at Ida kuttet ut alt med sitronsyre merket hun bedring i løpet av et par uker.
«Plutselig trengte jeg ikke lengre å ta mine øyendråper og snart «glemte» jeg også nesesprayen, for dette fungerte uansett», sier Ida


De fleste opplever pollenallergi som plagsomt, men hos noen kan den forhindre dagligdagse aktiviteter som skolegang og arbeid. Allergien kan være spesielt ille for barn. Det å holde seg unna sitronsyre og E stoffene kan være et forsøk på å unngå pollenallergi.

Det finnes også en gruppe på Facebook som heter «Fri från allergi genom att undvika E330 – Citronsyra» , Her kan man dele sine allergi problemer og høre andres erfaringer med å unngå sitronsyrer i kostholdet!

Del gjerne denne artikkelen med venner og bekjente slik at flere blir informert om løsningen for å unngå pollenallergi.

LES OGSÅ: Moren venter i 37 år på å få se sin datter igjen – nå har politiet funnet ut hvorfor!

Forsidebilde: Wikimedia Commons og Kilde

Relaterte artikler