Annonse

Dette vil skje med kroppen din, hvis du spiser egg hver dag!

Av

Å spise bare to store egg vil gi ditt daglige referanseinntak av vitamin B12, noe som er avgjørende for blant annet å holde metabolske og nervesystemene sunne.
Egg er også en stor kilde til vitamin D, som kroppen trenger for å absorbere kalsium, og holde bein sunn. De er også en av de få matvarer som inneholder jod, et mineral som er essensielt for å holde skjoldbruskkjertelen, som produserer hormonene som styrer stoffskiftet ditt, fungerer som de skal.

I egg er det høyverdige proteiner, vitaminer, mineraler, gode fettstoffer og ulike sporstoffer.

Et stort egg inneholder:

Bare 77 kalorier, med 5 gram fett og 6 gram protein med alle 9 essensielle aminosyrer.

Pass på at du spiser eggeplommene, fordi de inneholder stort sett alle næringsstoffene!


  • Du vil redusere risikoen for hjertesykdom

Ikke bare har egg blitt funnet å ikke øke risikoen for koronar hjertesykdom, men de kan faktisk redusere risikoen. LDL-kolesterol ble kjent som «dårlig» kolesterol fordi LDL-partikler transporterer sine fettmolekyler inn i arterievegger. Studier har vist at personer som har overveiende små, tette LDL-partikler har en høyere risiko for hjertesykdom enn folk som har for det meste store LDL-partikler.

 

  • Hud og hår vil forbedres
Pixabay

B-komplekse vitaminer er nødvendige for sunn hud, hår, øyne og lever. (I tillegg til vitamin B2 er egg også rik på B5 og B12.)
De bidrar også til å sikre riktig funksjon av nervesystemet.

 

  • Beskyttelse av hjernen
Pixabay

Egg er hjerne mat. Det er i stor grad på grunn av et viktig næringsstoff kalt kolin.
Det er en komponent i cellemembraner og er nødvendig for å syntetisere acetylkolin: en nevrotransmitter.
Studier viser at mangel på kolin har vært knyttet til nevrologiske lidelser og nedsatt kognitiv funksjon.

  • Mindre stress og angst
Pexels

Hvis du er mangler noen av de 9 aminosyrene som finnes i et egg, kan det få mentale effekter. En 2004 studie publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences ble det beskrevet hvordan mennesker med diett med lysin har betydelig redusert angst og stress nivåer, muligens ved å modulere serotonin i nervesystemet.

 

  • Styrke bein og tenner
Pexels

Egg er en av de få naturlige kildene til vitamin D, noe som er viktig for helsen, og for å styrke bein og tenner. Det gjør dette først og fremst ved hjelp av kalsiumabsorpsjon. Kalsium er for øvrig viktig for et sunt hjerte, kolon og metabolisme.

LES OGSÅ: Spise en skje med dette før du legger deg, da vil du sovne med en gang!

 

  • Du vil føle deg mettere og spise mindre
Pixabay

Egg er en så god kilde til kvalitetsprotein at alle andre kilder til protein måles mot dem. (Eggene får en perfekt score på 100.) Mange studier har vist effekten av høyprotein mat virker inn på appetitten. Du føler deg fortere mett og det sitter en stund.

 

  • Du vil miste fett

Egg hav vært knyttet til fett tap. En studie på dette ga noen bemerkelsesverdige resultater: Over en åtte-ukes periode spiste folk en frokost med enten to egg eller et rundstykke, som inneholdt samme mengde kalorier. Egg gruppen mistet 65% mer kroppsvekt, 16% mer kroppsfett, opplevde en 61% høyere reduksjon i BMI og så en 34% større reduksjon i midjeomkretsen!

  • Du vil øke immunforsvaret ditt

https://images.pexels.com/photos/160850/egg-hen-s-egg-boiled-egg-breakfast-egg-160850.jpeg?h=350&auto=compress&cs=tinysrgb

Legg et egg eller to til dietten daglig. Bare ett stort egg inneholder nesten et kvart (22%) av din RDA av selen, et næringsstoff som hjelper til med å støtte immunforsvaret og regulere skjoldbruskhormoner. Barn bør spise egg, spesielt. Hvis barn og ungdom ikke får nok selen, kan de utvikle Keshan sykdom og Kashin-Beck sykdom, to forhold som kan påvirke hjerte, bein og ledd.

 

  • Du vil forbedre kolesterolen
Pixabay

 

Det er tre ideer om kolesterol som nesten alle vet:

1) Høyt kolesterol er en dårlig ting.

2) Det er gode og dårlige typer kolesterol.

3) Egg inneholder mye av det.

Pixabay

Legene er generelt mest opptatt av forholdet mellom «godt» kolesterol (HDL) og dårlig kolesterol (LDL).

Ett stort egg inneholder 212 mg kolesterol, men dette betyr ikke at egg vil øke den «dårlige» typen i blodet. Kroppen produserer hele tiden kolesterol alene, og en stor mengde bevis indikerer at egg faktisk kan forbedre kolesterolprofilen din. Hvordan? Egg ser ut til å øke HDL (god) kolesterol mens de øker størrelsen på LDL-partikler (som antas å være mindre farlige.

  • Du vil få en bedre oppstart på dagen
Pixabay

Bare ett egg inneholder ca 15% av din RDA av vitamin B2, også kalt riboflavin.
Det er bare ett av åtte B-vitaminer, som alle hjelper kroppen til å konvertere mat til drivstoff, som igjen brukes til å produsere energi.

Del videre med alle du kjenner, så alle kan med god samvittighet spise mer egg i hverdagen!


Forsidebilde: Pixabay og Kilde

Relaterte artikler