Annonse

Skal du ut å reise på ferie eller langweekend? – Da må du ikke gå i denne forsikringsfella!

Av

Det viktigste du gjør før du drar på reise, er å sørge for at du har en reiseforsikring som dekker deg. Ved å bruke en sammenligningstjeneste kan du la selskapene sende deg tilbud, men husk å be om vilkår. Det er eksempelvis stor forskjell på varigheten på reiser som blir dekket. Og har reisen lenger varighet, kan en skulder ut av ledd kunne koste deg 290.000kr, skriver Dagsavisen. 

Pixabay

Norge har tilnærmet gratis helsetjenester. I tillegg får nordmenn dekket mye i de andre EU/EØS-landene, men også her anbefales det reiseforsikring. En av årsakene er smidigheten, man vil simpelthen ikke oppleve å bli fanget i byråkratiet når en akutt skade eller sykdom inntreffer. Har man reiseforsikring, vil selskapet ta seg av hva som skal refunderes av staten og hva forsikringsselskapet skal dekke, noe som gjør det enklere for den utenlandske legen å iverksette de iblant livsviktige tiltakene.


Pixabay

Reiser man eksempelvis til USA, er det direkte uansvarlig å ikke tegne reiseforsikring. Visste du at 60% av alle personlige konkurser i USA skyldes sykehusbesøk. Dette er fordi man må ha forsikring også som borger der. Med andre ord ville tallet vært enda høyere om det ikke var for at en del har tegnet en slik forsikring, og at borgere over 65år til en viss grad er dekket gjennom Medicare. Det har industrien utnyttet, eksempelvis koster insulin ofte 3-4 ganger mer enn i nabolandet Canada, som har en statlig helseordning. Et gjennomsnittlig sykehusopphold i USA kostet i 2017 over 144.000kr!


Bruk 2 minutter nå og få tilbud fra inntil 5 tilbydere på reiseforsikring før du reiser. 
Prøv: Safedeal.no. 

Relaterte artikler