-2.1 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemEntertainmentSimon kan ikke tro sine egne øyne da disse barna begynner å...

Simon kan ikke tro sine egne øyne da disse barna begynner å danse – bare vent til musikken starter

- Annonse -

En gruppe unge dansere fra Uganda, kjent som Triplets Ghetto Kids, har vunnet hjerter verden over etter sin spektakulære opptreden på TV-showet «Britain’s Got Talent». Deres unike og energiske danserutine sikret dem den ettertraktede «golden buzzer», en anerkjennelse som sendte dem direkte til programmets finale. Det spesielle med denne anerkjennelsen var at golden buzzer ble trykket midt i deres opptreden, noe som aldri tidligere har skjedd i showets historie.

Youtube

Triplets Ghetto Kids, en del av en familie på rundt tretti barn, ble tatt hånd om av Kavuma Dauda gjennom hans stiftelse. Stiftelsen, som har tilbudt ly, mat og utdanning til barn fra gatene i Kampala siden 2007, ble en registrert ikke-statlig organisasjon i 2013. Denne stiftelsen bruker musikk, dans og drama til å hjelpe barn med å få tilgang til et bedre liv.

- Annonse -

Gjennom årene har Ghetto Kids tiltrukket seg oppmerksomheten til ledende koreografer og har vunnet en rekke internasjonale dansepriser. Blant disse er en Afrimma Award og en pris fra Recording Industry Association of America, samt en YouTube Creators Award. De har også opptrådt under mennenes fotball-VM i 2022.

Youtube skjermdump

Ghetto Kids’ vei til berømmelse begynte virkelig i 2017 med deres dansvideo til Afro house-sangen «Marimba Rija» av Angolan-musikeren Dotorado Pro. Videoen, med trinn av den internasjonalt anerkjente Rwanda-fødte koreografen Sherrie Silver, nådde 25 millioner visninger på den tiden.

Koreografien for «Britain’s Got Talent» var et samarbeid mellom to ugandiske koreografer, Nandala Mathew og Namata Esther, som jobber med Ghetto Kids-stiftelsen. Opptredenen var en fusjon av ulike dansestiler, og startet med en hyllest til Michael Jacksons kjente bekkenbevegelse, fulgt av lydene av en gledelig soukous-sang og deretter overgang til Afro house-lyder, med et hint av coupé-décalé, skriver sapeople.

- Annonse -

Det som gjør Ghetto Kids unike er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon. De reflekterer den kunstneriske og kulturelle innflytelsen som eksisterer mellom land i Afrika sør for Sahara. Gruppen er også bevisst på kraften i både å vise og motbevise stereotypiske bilder av Afrika gjennom overraskende og humoristiske tolkninger av sine påvirkninger.

Publikum blir elleville da jenta starter å spille den gamle klassikeren!

Ghetto Kids’ betydning understrekes av stiftelsens grunnlegger Dauda, som selv var en gatebarn og ble støttet av en fremmed som finansierte hans utdanning. Hans løfte om å gjøre det samme for andre har blitt en virkelighet gjennom hans stiftelse, som tar et særlig viktig steg i Uganda, et land som har kjempet i flere tiår med borgerkriger og ustabile politiske forhold.


LES OGSÅ: Trond Giske og Haddy Njie åpner opp om den hjerteskjærende hendelsen

Se den fantastiske opptredenen her.

Del gjerne denne inspirerende historien med dine venner og kjente, og spre budskapet om mot og talent som Ghetto Kids demonstrerer. La oss sammen feire kunsten, kulturen og de utrolige prestasjonene som forener oss over hele verden.

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -