10.7 C
Oslo
fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterSimen Hegstad Krüger stakk av med seieren - Gratulerer

Simen Hegstad Krüger stakk av med seieren – Gratulerer

- Annonse -

Simen Hegstad Krüger sikret seieren i dagens femmil i Holmenkollen etter å ha holdt unna for Hans Christer Holund på de siste meterne. Den totale dominansen til de norske skiløperne var historisk, da de ti første plassene ble besatt av norske deltakere, noe som aldri tidligere har skjedd i verdenscup-sirkuset.

Torgeir Bjørn fra NRKs studio uttrykte sin forundring over at både Krüger og Holund ble vraket fra den norske VM-troppen på femmil, og ytret kritikk mot tempoet på konkurransen. Bjørn ble støttet av makker Therese Johaug, som også var overrasket over situasjonen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Simen Hegstad Krüger (@simenkruger)

- Annonse -

En spesiell utvikling i konkurransen skjedde ved 25 kilometer da Krüger og Holund valgte å bytte ski, mens noen av konkurrentene fortsatte uten bytte. Bjørn kommenterte hendelsen som «interessant», og de to tapte rundt 25 sekunder, men klarte å ta igjen forspranget.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Simen Hegstad Krüger (@simenkruger)

- Annonse -

Det var Holund som satte tempoet og ledet løpet, og med Krüger og Iver Tildheim Andersen like bak, klarte de å rykke fra feltet. Krüger fikk ros fra kommentator Bjørn for å gå «som ei klokke». Johannes Høsflot Klæbo slet og lå bak med en gruppe andre norske deltakere.

Med bare fem kilometer igjen hadde trioen blitt en duo, og Krüger klarte å holde Holund bak seg på de siste meterne og sikre seieren. Konkurransen ble en stor folkefest med mange tilskuere langs løypene, selv om det var bemerkelsesverdig at bare 36 herrer deltok i konkurransen, hvorav 12 var norske. Sammenlignet med tidligere år, var antall deltakere betydelig lavere.

Vi gratulerer så mye med seiere. Skriv gjerne en hyggelig hilsen i kommentarfeltet.
Del videre slik at flere får med seg dette.

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -