Annonse

Si farvel til nakkesmertene med disse 10 enkle metodene!

Av

Nakkesmerter kan skyldes mange årsaker. Uansett årsak, disse 10 naturlige måtene å lindre nakke smerte kan få deg tilbake i normal gjenge igjen.

1. Varme
 ved kronisk smerte.
Prøv å bruke en varme pose på nakken din i 15 minutter. Varmen hjelper musklene i nakken til å utvide og slappe av, det lindrer smerten.

2. Bruk håndkle

En dårlig sittestilling kan føre til nakkesmerter. Rull et håndkle og legg det rundt nakken. Ta tak i hver ende av håndkleet, og dra det stramt mens du strekker musklene dine. Hold denne posisjonen til musklene i nakken begynner å føle seg trøtt.


Bilde:  Kilde

3. Spis mat med vitamin B12
Å få en jevn dose vitamin B12 tykner beskyttelseskappen som dekker nerver. Dette kan hindre dem i å reagere på smerte. Matvarer rik på vitamin B12 er egg, melk, ost, kjøttvarer, fisk, skalldyr og fjærfe.

Bilde: Kilde

4. Spis gurkemeie
For å redusere betennelse i nakkeområdet, spis mat som inneholder gurkemeie. Gurkemeie inneholder antioxidant Curcumin, som også reduserer hevelse. Eventuelt kan du drikke te med gurkemeie og honning.

Pixabay

5. Ispose

Hvis nakkesmertene er nye, for eksempel fra en skade, plasser en ispose på nakken i 15 minutter for å redusere hevelse. Isens kalde temperatur reduserer blodstrømmen til området, noe som er den viktigste årsaken til betennelse. Ikke bruker isen direkte på huden, bruk gjerne et håndkle.


Bilde: Kilde

6. Bruk press

Press på bestemte punkter på kroppen din for å lindre nakkesmerte. Ofte brukte trykkpunkter for dette inkluderer på skulderen mellom rotator mansjett og ryggvirvler, i hulen ved foten av skallen din, i sporet mellom knokene på ringen og lillefingeren, og mellom tommel og pekefinger.

Bilde: Kilde

7. Endre sovemønster
Hvordan du sover og hviler, påvirker også om du har smerte eller ikke i nakken. Når du ligger, sov på ryggen hvis mulig, med en liten pute under hodet ditt. Unngå å hvile på magen eller bruke en pute som er for tykk.

8. Massasje

En massør kan bidra til å lindre nakkesmerter. En dyktig massør vet nøyaktig hvor og hvordan man skal massere musklene i nakken for å lindre betennelse og hjelpe musklene å slappe av. I tillegg kan massøren bidra til å redusere salt lageret i nakken fra å sitte for lenge.

Bilde: Kilde

9 Gjør nakkeøvelser
Du kan redusere nakkesmerten selv ved å utføre forsiktige nakkeøvelser. Begynn med å rotere nakken sakte i en sirkelbevegelse. Deretter beveger du hodet langsomt til venstre og til høyre så langt det går. Endelig beveger du nakken frem og tilbake.

10 Drikk vann
Drikk rikelig med vann for å holde skivene mellom ryggvirvlene i ryggraden din smurt. Det bidrar til å opprettholde riktig justering av ryggraden, samt lindrer press. Minst 64 gram vann daglig kan hindre fremtidige nakkesmerter.

Pixabay

Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg i fremtiden, slik at smertene i vil avta. 
Husk å trykke på dele knappen og del disse tipsene videre med dine venner!

LES OGSÅ: Forskning: Snakker du med deg selv? Da er du smartere enn andre! Dette er grunnen!

Forsidebilder:
kilde1
Kilde2

Relaterte artikler