Annonse

Se hva din tunge avslører om kroppen din!

Av

Tungen din kan avsløre ganske mye om kroppen din, bare se her!

Tungens farge gir deg en indikasjon på hvilke organer som kan være noe svekket. Om du ser på belegget, fargen og strukturen på tungen, så kan man se om det er en ubalanse i organene. Det kan være uttørking, vitaminmangel eller andre symptomer på at det er noe feil i de indre organer, som nyre, lever, hjerte eller galleblære.

Sammenlign din tunge med disse og se hvilken kategori du er i:


Rosa og rødlig tunge

En frisk tunge har en jevn, rødlig farge, og en myk, fuktig tekstur. Men, er den for glatt kan du lide av vitaminmangel.


Bilde: Belmarr HealthTunge som er bølgete i kantene

Dette kan indikere at det er noe galt med skjoldbruskkjertelen. Symptomer kan være lavt blodtrykk, tretthet eller håravfall. Og er den litt hoven kan det være tegn på dehydrering, så pass på å få i deg nok væske.


Bilde .Scalloped Tongue

 

Tunge med hvitt belegg

Dette belegget kan indikere en gjærinfeksjon. Dette kan forekomme hos personer med svekket immunforsvar eller hos spedbarn. Det kan også være indikasjoner på at det er ubalanse i galleblæren som igjen kan være en årsak til fordøyelsesproblemer. Om du røyker kan det være leukoplaki, som er en hvit eller grå flekk som utvikler seg på tungen eller innsiden av kinnet, som igjen kan utvikle seg til kreft. Sjekk ut dette med tannlegen eller legen din.


Bilde: Bondi Beach Dental

 

Dype sprekker i tungen

Dette kan være en indikasjon på en auto immun sykdom, men stort sett er det godartet. Det kan være eldre problemer i tykktarmsveggen som har blitt skadet av syreangrep, som igjen kan skyldes dårlig fordøyelse. Og det kan være et tegn på at du mangler noen vitaminer. Sjekk med tannlegen eller legen.


Bilde: Wikimedia

 

Tunge med brunt og svart belegg

Dette kan forekomme hos personer med diabetes og de som tar antibiotika. Kjemoterapipasienter kan også være plaget med dette. Er tungen din brun eller svart så kan det også være generelt sett dårlig munnhygiene. Sjekk med tannlegen eller legen.


Bilde: ghorayeb

 

Sår og blemmer på tungen

Denne type blemme kan være indikasjon på Canker, sår som er som små kratre i slimhinnen i munnen som kan ofte være smertefulle og sensitive. Dette er svært vanlig og de forsvinner stort sett etter en ukes tid. Det kan også forårsakes av stress. Oppdager du sår og røde flekker som ikke forsvinner i løpet av 2 uker så kontakt legen eller tannlegen din, det kan også være symptom på oral kreft.


Bilde: Heal Cure

Kontroller kroppens helse ved å ta en titt på tungen din! Spør legen eller tannlegen om du er usikker.

Del gjerne videre disse helsetipsene med dine venner!Forsiderbilde: Belmarr Health og Scalloped Tongue

Relaterte artikler