4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemDyrSe det fantastiske rørende øyeblikket når gorillamammaen føder en sønn - Bare...

Se det fantastiske rørende øyeblikket når gorillamammaen føder en sønn – Bare vent til du ser hva hun gjør

- Annonse -

For første gang på ni år kunne primatpersonalet feire ved Smithsonians National Zoo and Conservation Biology Institute fødselen til en mannlig vestlig lavlandsgorilla.
Vestlige lavlandsgorillaer er kritisk truet med bare anslagsvis 100 000 igjen.
Høsten 2017 kunne dyrepasserne bekrefte at Calaya var blitt gravid.
Fordi teamet trente Calaya til å delta på ultralyd, var de i stand til å overvåke fosterets vekst og utvikling gjennom hele svangerskapet.

Han ble født klokken 18:25 15. april og heter Moke [Mo-KEY], som betyr «junior» eller «liten» på lingala-språket. Foreldrene er 15 år gamle mor Calaya og 26 år gamle far Baraka.

- Annonse -


Se hele fødselen her:
NB!Vi advarer om sterke bilder i denne ekte fødselen. 

Calaya kan være en tøff nøtt å knekke. Som den dominerende kvinnen i troppen hjelper hun til å holde alle sammen. Hun er selektiv og nervøs rundt nye mennesker, men jeg har likt å se henne komme ut av skallet og blomstre til det vakre dyret jeg vet at hun er i dag. Teamet vårt omtaler henne kjærlig som en «gorillas gorilla», noe som betyr at hun er mye mer komfortabel rundt troppen sin enn hun er med dyrepleieteamet vårt.

Denne egenskapen gjør alle øyeblikk når hun gjengjelder positiv oppmerksomhet mot oss desto mer spesielle, Hver dag jeg jobber med Calaya, lærer jeg noe nytt om hennes personlighet. Hun er ikke sjenert for å vise seg frem og liker å bli oppmuntret når hun er i et lekent humør. Hun skal snurre, rulle rundt på bakken, klappe og sette berikelsesleker på hodet. Calaya er virkelig underholdende å se på! sier en av personalet.

- Annonse -

Etter hvert som Moke vokser opp, har Calaya blitt mer komfortabel med å la ham utforske på egen hånd, selv om hun fortsatt beskytter sønnen sin, og han samhandler med faren sin, Baraka.


Se video av Moke og Calaya her:

LES OGSÅ: Da 1-åringen forsvinner alene ut på veien og blir funnet av en ex-fange! Hans reaksjon får nettet til å reagere!

Det er virkelig herlig å se hvordan livet blir til, også i dyreriket. 
Del gjerne videre med dine dyrevenner. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -