Annonse

Sara(16) dør i sengen sin på en skoletur – 9 måneder senere avslører obdusenten den tragiske sannheten!

Av

Det skulle være en morsom overnattingstur i skolens regi, men den 16-årige Sara Manitoski våknet aldri neste morgen.
Lege ble tilkalt med de klarte ikke å få liv i henne.

Sara døde i mars 2017.
Den kanadiske tenåringen døde av TSS, toxic shock syndrome som kan oppstå ved bakterielle infeksjoner og det kan fort bli livstruende.
Toksisk sjokksyndrom (TSS) er en sjelden, men alvorlig tilstand, som skyldes giftstoffer fra streptokokk- eller stafylokokkbakterier.
Obdusenten fant denne typen bakterie på Saras tampong. TSS kan oppstå ved infeksjoner, men også ved bruk av tampong om man ikke bytter ofte nok, og passer på å ha god hygiene ved å vaske hendene grundig.

Bilde: Kilde

Nå vil søsteren til Sara, Carli Manitoski advare andre om denne faren og henvender seg på Facebook etter den tragiske hendelsen.
Og hun skriver som følger:
«Etter ni smertefulle måneder har vi endelig fått bekreftet at min lille søster døde av giftig sjokksyndrom eller (TSS). Kvinner må undervises i dette emnet, det er flere som ikke vet hva TSS er.
De sier det er ekstremt sjelden å få TSS, men jeg vet om to som har lidd, en som nesten ikke overlevde og søsteren min døde. Kan det virkelig være så uvanlig? Min søster klaget over smerter i magen før hun gikk og så våknet hun aldri igjen.


Min vakre, sunne søster elsker dette, vennligst del, lær og vær forsiktig når du bruker tamponger. Det læres så lite om dette, men det må opplyses om problemet. En slik unødvendig og tragisk ting skjedde med en så flott ung kvinne.
Jeg vil ikke at dette skal skje med noen andre, og hvis dette innlegget kan gjøre en enkelt person oppmerksom på og lære mer om TSS, er jeg takknemlig.
Takk for at du leser, vennligst del. «

Bilde: Facebook skjermbilde

Symptomer på TSS
– plutselig høy feber
– oppkast
– diaré
– hodepine
– sår hals
– matthet
– svimmelhet
– rød og varm hud
– muskelsmerter

Jenter/kvinner som plutselig føler seg dårlig under menstruasjon, og har vært helt friske på forhånd, bør først og fremst fjerne tampongen umiddelbart. Kontakt lege eller sykehus så snart som mulig.


Trykk på dele knappen og la dine venner også få vite om TSS, og hvordan man kan forebygge dette over tid.
Det er kanskje den viktigste delingen du gjør i dag. Takk for du deler.

LES OGSÅ: En pappa er alene hjemme med sin lille datter på 2 1/2 år mens moren var ute på tur…

Forsidebilde: Facebook skjermbilde

Relaterte artikler