4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemDyrReveungen ble funnet med hodet inni i blikkboks! - Her kommer en...

Reveungen ble funnet med hodet inni i blikkboks! – Her kommer en sterk advarsel om ditt søppel!

- Annonse -

Sara Stark fra Sverige oppfordrer nå mennesker til å slutte å kaste søppel i naturen etter at hun ble tilskuer til revens store smerter etter å ha satt fast snuten i en blikkboks.
Det å ta vare på miljøet og dyrene, er en viktig grunn til å ikke kaste søppel i naturen.
Dyr kan spise søppel fordi de tror det er mat. Det kan gjøre at de blir kvelt, forgiftet, få indre skader, og blir syke.

Plast, som flasker og matemballasje, er noe av det verste vi kan legge igjen ute i naturen. Dette kan faktisk ta opptil mange hundre år før det brytes ned.
Sara ble nylig vitne til hva forsøpling fra mennesker kan gjøre skade på dyrene i naturen. På sin daglige skogstur i Norrtälje så hun plutselig en reveunge som lå på bakken med en hodet sittende fast i en blikkboks.

- Annonse -

Hun forsto raskt at dette var alvorlig og fikk tilkalt en viltvokter som var raskt på plass.
«Takknemlig for at det er viltvoktere som rykker ut ved behov. Jeg fant en reveunge som hadde satt seg fast med hele hodet i en blikkboks. Viltsjefen rykket ut umiddelbart da jeg ringte og kom så fort han kunne, like etter en time. Heldigvis klarte han å kvitte seg med boksen og reven ble ikke skadet og kunne stikke av inn i skogen igjen, den måtte ikke avlives», skriver Sara i innlegget på Facebook.

Bilde: Sara Starck / Facebook skjermdump

Det har strømmet inn med kommentarer på historien hennes:
«Men gud så fint!😍❤stakkars, så vanskelig det må ha vært å gå rundt og ikke se noe, for en fantastisk flaks at han løp på deg og at det er noen som kan hjelpe.😍❤»
«Takknemlig for at det finnes mennesker som bryr seg og handler for dyr og natur🙏 ❤Og det trengs flere viltvoktere i flere byer»
«Fantastisk godt gjort!✨Blir så glad og stolt når folk (som deg) hjelper til der det trengs»
«Blir derimot skikkelig skuffet, trist og sint på de som forsøpler. Alle burde tenke mer konsekvent!😱😈».


Alt du tar med deg ut i naturen, skal du også ta med deg hjem. Så enkelt er det. Naturen bruker lang tid på å bryte ned alt søppel, til og med matavfall og annet organisk materiale.
Det er anslått en nedbrytningstiden på en brusboks tar 200 år. En plastflaske vil mest sannsynlig være nedbrutt etter 450 år. Men selv om selve flasken er brutt ned, vet vi ikke om selve materialet noen gang forsvinner helt.

- Annonse -

Del gjerne videre slik at flere får med seg denne viktige beskjeden. 

LES OGSÅ: Solveig Kloppen med gladmelding på den store dagen: «Jeg er…»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -