-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemEntertainmentPublikum blir elleville da jenta starter å spille den gamle klassikeren!

Publikum blir elleville da jenta starter å spille den gamle klassikeren!

- Annonse -

Den sveitsiske pianisten Ladyva har satt fyr på scenen med sin elektrifiserende fremføring av boogie woogie, en livlig og energisk musikksjanger som oppstod i afroamerikanske samfunn på 1870-tallet og ble populær på 1920-tallet. Boogie woogie, kjennetegnet ved sin repeterende, swingende rytme, har nylig opplevd en gjenoppblomstring, mye takket være dansekonkurranser og artister som Ladyva, som ønsker å gjenopplive sjangerens nostalgiske sjarm.

Youtube skjermdump

Ladyva begynte sin reise med boogie woogie i en alder av 14 år og slo seg sammen med sin bror, Pascal Silva, to år senere. Hun trekker inspirasjon fra de store boogie woogie-mesterne og viser en søt og avslappet væremåte. Med sitt elegante utseende og enkle, men sjarmerende antrekk, tar hun sentrum av scenen og trollbinder publikum med raske tastetrykk på sitt Schimmel-piano.

- Annonse -

Når hun begynner å spille, fyller den kjente 1-2-3-4 bassrytmen luften, og hun vender seg mot publikum med et smil og et nikk, noe som signaliserer at forestillingen er i ferd med å starte. Hennes smittsomme entusiasme får publikum til å delta med applaus, en gest hun setter pris på mens hun ser ut og blunker til sine fans. Uforstyrret av distraksjoner, beveger hendene hennes seg uanstrengt over tangentene, noe som etterlater publikum i ærefrykt.

Ladyvas dyktighet og lidenskap for boogie woogie har ikke gått upåaktet hen. Hun ble tildelt tittelen «Best Boogie Woogie Pianist» ved Boisdale Music Awards i 2017. I hennes fremføring av «Boogie Woogie Stomp» i Tyskland, hyller hun Albert Ammons, en anerkjent figur i sjangeren. Ammons, som var fra Chicago, Illinois, begynte å spille piano i en alder av 10 år under veiledning av sine pianistforeldre.

Bilde: Youtube skjermdump

Hennes feilfrie spilling, kombinert med et smittsomt smil, vekker renheten og enkelheten som er karakteristisk for boogie woogie-æraen. Publikum i alle aldre strømmer til hennes show, fengslet av hennes bemerkelsesverdige ferdigheter og ustoppelige lidenskap for sitt håndverk.

- Annonse -

Med hver note hun spiller og hvert smil hun deler, bærer Ladyva fakkelen for boogie woogie inn i fremtiden, og sikrer at sjangerens tidløse appell fortsetter å inspirere generasjoner fremover


LES OGSÅ: Lise Fjeldstad avslører den dype sorgen etter det triste som skjedde: «Smerten som kom..»

Se hennes utrolig fremføring her: 

Del gjerne videre slik at flere av dine venner får med seg dette. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -