Annonse

Politiet advarer om ny svindel metode! Pass på dette neste gang du skal bo på hotell!

Av

Det er nå avdekket en ny svindel metide som kan oppstå når man sjekker inn på et hotell.
Dette er kanskje en av de smarteste svindlene avdekket i nyere tid.

Det som skjer er følgende, du sjekker inn på hotellet som vanlig. Du går til resepsjonen og gir ditt kredittkort, for eventuelle gebyrer på rommet ditt.
De beholder ikke kortet ditt, dette får du tilbake før du skal gå opp på rommet.  Alt er normalt så langt, og man tenker ikke så mye over det.
Men like etter at du har sjekket inn, mottar hotellet en telefonsamtale, der den som ringer – F.eks spør etter rom 402 ( kun et eksempel).
Det er rommet du tilfeldigvis bor på denne gangen.

Pixabay

Resepsjonen setter så over samtalen til rommet ditt, der du bor. Du svarer som vanlig, og personen i andre enden sier: DETTE ER RESEPSJONEN!
Personen i telefonen fortsetter, og later som de er ifra resepsjonen: Når du sjekket inn, kom vi over et problem med ditt betalingskort.
Vennligst gi meg kredittkort detaljene dine og bekreft de 3 siste tallene på baksiden av betalingskortet ditt.


Pixabay

Man oppgir da naturligvis alle detaljene, siden resesjonen ringer til deg. Du tenker kanskje ikke noe over det i det hele tatt.
Du er jo forpliktet til å betale for rommet ditt, så det faller oss naturlig og gjøre det. Men dette er faktisk en stor svindel som pågår, da en ukjent person ringer deg utenfra hotellet.
De har bedt om et tilfeldig rom nummer, og spør deg om ditt kredittkort og adresseinformasjon.

Pixabay

Man tror faktisk man snakker med resepsjonen på hotellet. De er ekstremt profesjonelle, og du klarer ikke å tenke at dette er en svindel.
Skulle du noen gang møte på dette scenarioet på en av dine eller familiens reiser, kan du fortelle den som ringer – at du kommer ned i resepsjonen for å oppgi riktige detaljer.
Gå deretter rett ned til resepsjonen, eller ring ned til hotellet og spør om det har oppstått problemer med kortet og betalingen.

LES OGSÅ: Tyvene har funnet nye metoder for å stjele din pinkode, dette er skremmende! Del med dine venner!


Hvis det ikke var noen problemer, er det viktig at du kontakter lederen på hotellet for å fortelle om tilfellet.

Del videre med alle dine venner, slik at alle får vite om denne svindel metoden! 


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler