-11.3 C
Oslo
tirsdag, desember 5, 2023
HjemNyheterKjendisPetter Uteligger med en sterk beskjed, som treffer oss alle: «Jeg kan...»

Petter Uteligger med en sterk beskjed, som treffer oss alle: «Jeg kan…»

- Annonse -

Petter «Uteligger» Nyquist(44) er kjent fra den uforglemmelig og sterke dokumentarserien «Petter uteligger» på TV2.
I 2016 under Gullruten i Bergen vant han prisen for «Beste dokumentarserie» og «publikumsprisen».

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Petter Nyquist (@nyquistpetter)

- Annonse -

Nå er han igjen klar med en ny dokumentarserie, denne gangen møter han volds- og overgrepsofre i serien «Petter og overleverne».
«Under arbeidet med dokumentarseriene jeg har laget tidligere har jeg møtt veldig mange mennesker som har hatt en barndom preget av vold og overgrep. Omfanget er dessverre stort, derfor er det så viktig å belyse og gi folk innblikk i hvordan en utfordrende barndom vil prege et menneske resten av livet. Håpet er at serien kan vise at det finnes hjelp å få, og at det er mulig å komme ut av situasjonen», sier Petter i en pressemelding fra TV2.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Petter Nyquist (@nyquistpetter)

Han følger disse menneskene tett i deres hverdagsliv i jakten på håpet om en lysere framtid, og hvordan samfunnet tar vare på de som har blitt utsatt for vold og overgrep.
Siden 2004 har Mental Helse delt ut Åpenhetsprisen den 10. oktober hvert år, på Verdensdagen for psykisk helse.
En pris som går til enkeltpersoner eller grupper som har lagt inn en spesiell innsats for åpenhet omkring psykisk helse. I år gikk prisen til Abid Raja og Petter Nyquist.
«Jeg kan definitivt ikke ta all æren for denne prisen alene, for sammen med en solid gjeng fra Teddy TV har vi kunnet formidle historiene til Lars, Cathrine, Angelica og Kine som har vært utsatt for grov vold, seksuelle overgrep og terror.»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Petter Nyquist (@nyquistpetter)

- Annonse -


Det er klart man blir veldig glad, det er ikke noe å legge skjul på! Det er en stor ære, og er en pris jeg føler jeg deler med flere mennesker. Jeg har vært så heldig som har kunnet formidle viktige historier, om mennesker som havner utenfor samfunnet eller har store utfordringer.
En stor ære å få prisen samtidig med Abid Raja, som selv også er en overlever. Tusen takk til dere som tørr å vise deres sårbare sider, for åpenheten har også sin pris», skriver Petter.
Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet som en internasjonal FN-dag 10. oktober for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden.
Målet med kampanjen er å øke folks kunnskap, forståelse og åpenhet om hva som styrker og svekker den psykiske helsa, og mobilisere til tiltak som styrker den psykiske folkehelsa.
Vi trenger hverandre. #løftblikket

Del gjerne videre slik at flere får med seg dette. 
Takk for det viktige arbeidet du gjør Petter, det inspirerer og hjelper mange. 

LES OGSÅ: Katrine Moholt bryter stillheten med ærlige ord etter danse exit: «Jeg må…»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -