12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemNyheterKjendisPetter Nyquist deler følelsesladede ord som treffer oss rett i hjertet: «Vi...

Petter Nyquist deler følelsesladede ord som treffer oss rett i hjertet: «Vi kan ikke ha..»

- Annonse -

Petter Nyquist, bedre kjent som «Petter Uteligger,» er tilbake på skjermen med en ny og tankevekkende dokumentarserie som vil utforske utfordringene ved å bo i kommunale boliger i Oslo. Den 44 år gamle dokumentarskaperen har tidligere gjort seg bemerket med sin dristige tilnærming til TV-produksjon, og denne gangen har han gått enda lenger i sitt engasjement for å gi stemme til de som ofte blir oversett.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Petter Nyquist (@nyquistpetter)

- Annonse -

Petter Nyquist ble landskjent for syv år siden da han, utstyrt med et kamera, levde 52 dager som hjemløs på gatene i Oslo. Den dristige serien «Petter Uteligger» berørte hjertene til mange nordmenn og satte søkelys på problemene til de som lever på samfunnets skyggeside.

Siden den gang har Nyquist ikke hvilt på laurbærene sine. Han har dukket opp i flere andre populære TV-serier, inkludert «Petter og Svein» og «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp,» samt den nylig utgitte serien «Petter og overleverne.» Nå er han klar for sitt nyeste prosjekt som vil gi seerne et dyptgående innblikk i livene til de som bor i kommunale boliger.

Ny serien, som har fått tittelen «Petter – der ingen vil bo,» tar seerne med inn i en kommunal leilighet på Torshov i Oslo, der Nyquist vil bli kjent med beboernes utfordringer og hverdagsliv. Dokumentaren kaster lys over de betydelige utfordringene knyttet til å bo i slike boliger.

- Annonse -

Petter Nyquist avslørte at ideen til dette prosjektet oppsto i 2016, da han besøkte en venn som bodde i en av Oslos mest beryktede kommunale blokker. Samtalene de hadde om bosituasjonen og hvordan det påvirket menneskene som bodde der, inspirerte ham til å lage denne serien.

«Her hadde vi med en gruppe mennesker å gjøre som kanskje ikke ble sett og hørt av samfunnet. For å bidra til å fortelle deres historier bestemte jeg meg for å flytte inn og bli en del av miljøet i en kommunal bolig i et belastet område i førti dager,» forklarte Nyquist.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Petter Nyquist (@nyquistpetter)

TV-profilen gjestet nylig «God Morgen Norge» på TV 2 sammen med noen av seriens hovedpersoner og uttrykte sin bekymring for situasjonen.

«Vi kan ikke ha det sånn her,» sa Nyquist til programlederen Desta Marie Beeder. «Jeg mener vi kan gjøre så mye mer for å øke livskvaliteten og verdigheten i hverdagen til disse menneskene.»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Petter Nyquist (@nyquistpetter)


Petter Nyquist håper at den kommende serien vil få folk til å åpne øynene for utfordringene som mange mennesker i samfunnet vårt står overfor. Serien har premiere i kveld og forventes å vekke både interesse og engasjement fra seere over hele landet.

Del gjerne videre slik at flere av dine venner får med seg dette. 

LES OGSÅ: Wenche Myhre avslører gladmelding –  som alle må få med seg: «Nå skal jeg…»

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -