-11.3 C
Oslo
tirsdag, desember 5, 2023
HjemHistorierPeter arver en 160 år gammel slektsgård som ingen vil ha –...

Peter arver en 160 år gammel slektsgård som ingen vil ha – men se huset nå 4 senere!

- Annonse -

Historier om mennesker som arver gamle hus fra sine forfedre og jobber hardt for å restaurere dem til sin tidligere prakt, er alltid inspirerende og hjertevarmende.
En slik historie kommer Lansing, New York i USA, da arkitekt Peter Larson arvet et gammelt gårdshus fra sine forfedre og tok på seg oppgaven med å renovere det.

Larsons besteforeldre hadde bodd i gårdshuset i mange år, og huset hadde også vært i hans families eie i flere generasjoner. Men da besteforeldrene hans døde, ble huset overlatt til forfall og hadde ikke blitt vedlikeholdt på mange år. Det var da Peter Larson bestemte seg for å ta ansvar og gjenopprette huset til sin tidligere prakt.

Bilde : Youtube skjermdump
- Annonse -

Renoveringen var en stor utfordring for Larson, og det var mye arbeid som måtte gjøres for å bringe huset tilbake til livet. Han brukte flere måneder på å reparere de strukturelle problemene med huset, som inkluderte taket og fundamentet. Han måtte også reparere eller bytte ut mange av husets eldre deler, som vinduer, dører og gulv.

«Ingenting var tatt hånd om, taket var forferdelig. Man kunne se opp og se himmelen», sier Peter og forklarer at mange vaskebjørn hadde gjort huset til sitt.
Men det var ikke bare reparasjoner som måtte gjøres; Larson ønsket også å gi huset en moderne vri og samtidig beholde så mye av dets opprinnelige karakter som mulig.
Han oppgraderte huset med solcellepaneler og geotermisk oppvarming, og installerte også et moderne kjøkken og bad. Han la til en åpen planløsning og skapte en følelse av romslighet som var moderne og samtidig beholdt husets sjarm.

Bilde: Youtube skjermdump

Larson sier at renoveringen var en utfordring, men han er fornøyd med resultatet. Han føler at han har klart å bevare sin families arv og skape et nytt hjem som vil være til glede for hans familie i mange år fremover. Han tror også at han har lært mye om håndverk og bygningsarv i prosessen.
Se video fra renoveringen her:

- Annonse -

LES OGSÅ: Dette er Petter «Uteligger» Nyquist nye beskjed –  som alle burde få med seg

Del gjerne videre med dine venner. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -