Annonse

Opplever du kramper i beinet om natte? Slik kan du enkelt behandle det selv!

Av

Det er få ting som er så plagsomt som det å våkne om natten av kramper i beina. Det kan faktisk være ordentlig smertefullt!
Heldigvis finnes det måter for å unngå disse krampene og metoder for å bli kvitt dem når de først dukker opp. Her er syv av dem:

 1. Løst sengetøy
La alltid lakenet i fotenden ligge løst. På denne måten unngår du at føttene dine får kramper om natten, i følge Cleveland Clinic.

2. Rullet håndkle
Dette trikset går ut på å alltid ha et opprullet håndkle i nærheten av sengen. Når krampene kommer, plasserer du håndkleet under foten mens du strekker beinet rett ut.
Dra foten mot deg og krampene vil gi slipp, i følge WebMD.


Pixabay


3.
Bananer, druer og aprikos
Hiv innpå med bananer, aprikos, appelsiner og druer. På denne måten får du i deg nok kalium. Doctor’s Health Press anbefaler også et daglig inntak av magnesium.
De anslår at 300-500mg er nok. Magnesium og kalium er nemlig svært effektive mot kramper!


4. Drikk vann

Visste du at kramper i leggene ofte skyldes dehydrering og elektrolyttforstyrrelser? Heldigvis er dette lett å fikse. Alt du trenger å gjøre er å drikke mer vann!
Drikker du nok vann vil du slippe å måtte våkne av kramper i beina om natten. Cleveland Clinic anbefaler å drikke mellom seks og åtte glass hver dag.


Pixabay


5.
Tøy
Å stå rett opp og ned og tøye kan stoppe leggkramper, i følge The Chicago Tribune. Legg kroppsvekten din på beinet du har krampe i, og bøy kneet forsiktig.
Du kan også forsøke å tøye sittende om smertene blir for sterke.

LES OGSÅ: Har du smerter i skuldrene, da må du lese dette!


6.
Ta deg en sykkeltur
Å sykle kan forhindre kramper i beina. Bevegelsene man gjør når man sykler, både strekker og trener leggmusklene, i følge WebMD.

Pixabay


7.
Tre minutter før leggetid
Dette er kanskje det enkleste trikset mot leggkramper! Dette er alt du trenger å gjøre: Tøy i tre minutter hver kveld før du legger deg.
Men’s Health Magazine viser til en studie utført i 2012, der det viste seg at disse minuttene lindret styrken på krampene om natten.

Vi håper disse tipsene kan hjelpe deg, slik at du ikke opplever kramper i beina om natten.

Husk å del disse smarte tipsene videre med dine venner, bare trykk på dele knappen du finner rett under.

Forsidebilde og kilde: Remedydaily

 

Relaterte artikler