18.8 C
Oslo
mandag, september 21, 2020
Hjem Helse Og ha med seg mobil på do, er kanskje ikke så veldig...

Og ha med seg mobil på do, er kanskje ikke så veldig lurt! Dette visste du kanskje ikke.

- Annonse -

Er du også en av de som har med seg mobilen på badet? Det er ganske mange som gjøre dette, ser på telefonen mens de er på do. Enten så leser du nyheter eller ser igjennom facebook, eller kanskje du spiller et spill. Det er vel det at man vil gi seg litt ekstra kvalitetstid når man er helt alene. Noen ganger blir kanskje do besøkene noen minutter ekstra lange også. Man er faktisk ikke alene, for vi tar med oss utrolig mye bakterier ut fra toalettet. Det er kanskje ikke noe du har tenkt så mye over men, men det florerer av bakterier på et gjennomsnitts bad ( spesielt på toalettet). Overdreven bruk av smarttelefoner skaper faktisk et nytt problem, vi burde tenke litt over dette. På badet er det noen spesielle bakterier, som oftere og oftere finnes igjen andre steder i huset. Det er gjort studier som viser at disse spesielle bakteriene ofte er på hender og telefoner. De varsler også en liten bekymring, da vi ubevisst tar med oss bakteriene på telefonen videre i huset. Smarttelefoner har blitt en viktig del av vårt liv.

«Har du glemt tlf hjemme fra jobb, snur du faktisk på veien for å hente den igjen – Mye er forandret de siste årene. »

- Annonse -

Vi har listet opp de 4 mest kjente bakteriene funnet på smarttelefoner.

1. E. coli: Det er gjort en stor studie av  London School of Hygiene & Tropical Medicine, og deres funn er ganske skremmende. De testet et stort antall av tilfeldige telefoner, og det resulterte i tall vi aldri har sett før. 16 % av alle telefoner som ble testet hadde bakterien E.coli. Og eierne av disse telefonene hadde også samme bakterie på hendene sine. Dyktige forskere mente også at enkelte personer ikke vasket hendene godt nok etter et toalett besøk. Eller at de tok i telefonen på badet, rett etter de hadde vasket hendene. Bakterien ble da smittet av direkte på hendene igjen.

- Annonse -


Bilde – Pixabay

2. C.diff: Det er rapportert av CBC Hamilton at bakterien C.diff ble funnet på en rekke smarttelefoner. Denne bakterien kan utløse diarè og i noen tilfeller tykktarm betennelse. Disse bakteriene kan leve i flere dager, før de dør ut.

3. Fecal Matter: Dette fører ofte til fordøyelsessykdommer, og denne bakterien kommer ofte ifra toalettet. Det er gjort en studie av Queen Mary’s School of Biological and Chemical Sciences som fant dette på flere telefoner, og denne bakterien kan faktisk overleve på telefonen flere dager.

4. Influensavirus: CBC Hamilton fant faktisk dette viruset på en rekke telefoner. Det er ikke sikkert disse kommer ifra badet, men vi kan ikke utelukke det.


Bilde: Pixabay ——-Det går fort litt tid på toalettet når man sitter der og scroller på telefonen. Har du wifi og strøm blir vi ofte lengre. 

Da stiller vi oss spørsmålet, er dette så farlig?  Studiene utført av London School of Hygiene sier også at det er ikke sikkert du personlig blir dårlig av bakteriene du har på hendene eller på din smarttelefon. Men det kan faktisk hende du overfører dem til noen som blir syke av det, og kanskje ikke tåler det like godt som det.
Dette er en stor tankevekker for de fleste av oss, absolutt ikke mange som tenker på hvor mye bakterier vi drar med oss over alt. Bare ved å ta med deg telefonen på do, så utsetter du deg for for ganske mye, uten at du tenker over det. Blir din telefon utsatt for noen dråper fra toalettet når du trekker ned – Kan disse faktisk nå opp til 6 meter. La oss si: du har med telefonen på do, du sitter på do og leser, så reiser du deg opp for å vaske hendene. Da har du allerede tatt på telefonen og overført bakteriene. Og når er ferdig og vaske hendene, og tar på telefonen igjen – Fikk du nok en gang bakterien tilbake på hendene.

Vi ønsker at du deler denne informasjonen med alle vennene dine på facebook.
Det er ekstremt viktig at alle får med seg denne viktige informasjonen! 

 

Kilde og forsidebilde: http://remedydaily.com

-- Annonse --

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

- Annonse -

MEST POPULÆRE

Christine Koht med rørende beskjed sine følgere: «Legen sier til meg…..»

Christine Koht er elsket av hele folket, og har virkelig satt sine spor i mange. Den sprudlende og glade jenta som alltid har et smil...

Mannen får vite at kjæresten skal dø av kreft – Han oppfyller hennes siste ønske

I september anbefalte legen 29 år gamle Laurin Bank, fra South Carolina, USA, om å flytte bryllupsdatoen for han var ikke sikker på om...

Christine Koht deler en viktig beskjed til alle sine følgere: «Jeg ble veldig overrasket….»!

Christine Koht  har etter at hun ble rammet av en alvorlig krefttype holdt fans og følgere oppdatert i sosiale medier om hvordan det er...

Synnøve Skarbø ble skadet i danseduell

Da er vi igjen klare med den 16.nde sesongen av «Skal vi danse» på TV2, med glitter og glamour, og knall og fall på...